Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

REKORD – 15-EN PÁLYÁZNAK A PINCESZÍNHÁZ VEZETÉSÉRE

“Kezdődik a nagy igazgatóválasztás: 15 pályázat érkezett a Pinceszínház vezetői pozíciójára. 15! Nem pályáztak ennyien erre a pozícióra a rendszerváltás óta összesen – sőt, legutóbb 1 pályázó volt csupán” – írja Takács Máriusz ferencvárosi képviselő a Facebookon.

Mint írja, a színház igazgatói posztjának betöltésére pályázókat először egy szakértői bizottság hallgatja meg, majd a Takács által vezetett Kulturális, Oktatási, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság. A döntést a Képviselő-testület hozza meg ezek után.

A folyamat végén megválasztott igazgatónak már július 1-jétől munkába kell lépnie, és öt évre szól a megbízatása.

A pályázatnak tartalmaznia kellett, hogy hogyan képzeli el a pályázó a Pinceszínház szervezeti, vezetési, fejlesztési struktúráját, egy részletes művészeti tervet, melynek része kellett legyen a színház eddigi munkásságának elemzése és a jelenlegi repertoárra vonatkozó jövőbeni tervek is, valamint minimum a következő két évadban bemutatni tervezett produkciókat, azt, hoyg hogyan tervez a színház részt venni a kerület kulturális életében, és azt is, hogy milyen gazdasági és marketingstratégiával tervezi vezetni az intézményt a majdani igazgató.