Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Újabb Puccini operát rendez Göttinger Pál: nem a koronavírusra akarok reagálni! – mondta a közönségtalálkozón

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első opera bemutatóját október 22-én láthatja a közönség a nagyszínházban. Puccini Bohémélet című operáját Göttinger Pál állítja színpadra. A premier előtt, szerdán délután az alkotók közreműködésével zenés közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában. Nem először állít színpadra Szegeden Puccini operát Göttinger Pál. Éppen két éve, 2019 októberében vitte színre az olasz szerző két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit. Most ismét a huszadik század legnépszerűbb operaszerzőjének újabb darabját vette elő. A Bohémélet a rendező szerint is Giacomo Puccini életművének egyik csúcspontja, valódi drámai remekmű. A közönségtalálkozót vezető Dinyés Dániel zeneigazgató elsőként azt kérdezte Göttingertől, mennyiben különbözik a Bohémélet a korábbi két Puccini-rendezésétől. – A köpenyhez képes ez a darab sokkal ráérősebb, van idejük a szereplőknek alakulni, fejlődni. Így a Bohéméletet én elsősorban színészi darabnak tartom. Kiderült az is, Pucciniv

Lakott sziget: kilencedik rész: Dinyés Dániel

Petra írja:
És a Patreonon már láthattátok is a beszélgetést Dinyés Danival, de ha mégsem, most szólok, hogy nézzétek!
Mert ő olyan, akivel még én is tudok a komolyzenéről beszélgetni, akivel egyszerre lehet röhögni Jason Statham-en és Paganini fürge ujjain, aki már számtalanszor segített nekem elhinni, hogy bármit elénekelhetek, és aki most mindenre válaszol, amit eddig nem mertél megkérdezni.
Néhány jellemző részlet: az élet nagy rejtélyei a kockás takarón, a szemétprés a Star Wars-ban, hogyan hangszereljünk sirályokat, faarccal zongorázó focistafeleségek, mi van a halál után, és hogy most akkor evolúció vagy revolúció.

Naugye, hogy mindent meg mertem kérdezni.

#lakottsziget #szigetazelszigetelődésben