Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Kié lesz a Pinceszínház? – Göttinger Pál is a pályázók között

Göttinger Pál - forrás: színház.org

„Kedves közönségünk – dr. Komáromi György vezetésével, Bérczes Lászlóval, Benkó Bencével, Bíró Bencével, Fábián Péterrel karöltve: beadtuk a pályázatunkat a Pinceszínházra” – jelentette be Facebook-oldalán Göttinger Pál.

„Egyszer egy nálam jóval idősebb, ilyenolyan-díjas kollégám azt mondta a színházban, hogy a mesterségünkben az a rákfene, hogy a fejünkben lévő színház mindig sokkal jobb, mint az, ami megvalósul belőle. (Lásd: “színház a magasban”.) Noha nem értettem vele egyet, de megjegyeztem ezt a fura édesbús (és kicsit önsajnáló) szplínt – és sokszor jut eszembe.” – írta a közösségi oldalon Göttinger Pál abban a posztban, amelyben bejelentette, hogy ötödmagával indul a Pinceszínház vezetéséért.

Az intézmény akkor maradt vezető nélkül, amikor az év elején Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerződésszegés miatt azonnali hatállyal megszüntette az akkori igazgató, Soós Péter munkaviszonyát – ahogy arról a Hvg beszámolt. Az indoklás szerint a polgármester a sajtóból értesült arról, hogy Soós Péter főállású oktatóként csatlakozott a Vidnyánszky Attila vezette SZFE-hez.

Göttinger és társai korábban már pályáztak a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére is, ahogy arról mi is beszámoltunk. „A budapesti Radnóti Színház gazdasági igazgatója, Komáromi György, aki Bérczes Lászlót, Benkó Bencét és Fábián Pétert, az operatagozatra pedig Göttinger Pált hozná magával. A szakember a pályázati kiírással összhangban menedzserszemléletű színházat ígér, erős fiatalos szállal.” – fogalmazták meg törekvéseiket a pécsi pályázatukban.