A Manőverről a Kőszegi Várszínház FB-oldalán

A Kőszegi Várszínház egészen remek csapata. És a mi idei ősbemutatónk: Manőver. Képzeletbeli skandináv vígjáték. Két felvonásban. Göttinger Pál írta. Horváth Illés rendezi.

Szerepek és szereplők:
Sigrdi néni, pulóverminta-rovatvezető: Soltész Bözse
Kasper, főszerkesztő-helyettes: Gémes Antos
Thea, helyszíni tudósító: Pálmai Anna
Sigurd, főszerkesztő: Jenővári Miklós
Astrid, gyakornok: Tenki Dalma
Gustav Andersson, hajóskapitány: Göttinger Pál.

Játszódik Svédországban, napjainkban, a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében.

A szellemes történet pár mondatban: Kaspernek, a Trombon nevű svéd kisvárosi újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt érzi, kicsúszik az élete a keze közül. A felesége hozzá sem ér, a kisvárosi élet nem hozza lázba, az újságja teljesen érdektelen, így a munkája is gépies. Ő maga pedig keserű, mogorva, fásult, lusta és zugevő. Ráadásul, amikor az újság főszerkesztője egy vitorlásversenyen eltűnik, a tulajdonos nem őt nevezi ki a helyére, hanem egy vadóc, lehengerlő ifjú titánt küld a feje fölé a fővárosból – aki minden egyes nap a régi önmagára emlékezteti.
Kaspernek tehát egyetlen nagy manőverrel kéne visszatalálnia a régi énjéhez, helyrehoznia az önbecsülését, a karrierjét, a házasságát – és nincs mese, az új főnökével is sürgősen meg kell találnia a hangot, mert az idilli városka fölött sötét felhők gyülekeznek, egy sosem látott összeesküvés körvonalai kezdenek kibontakozni, amely maholnap az életüket fenyegeti…
Előadások: július 1., 2., 3. Esőnap: július 4.
Jegyvásárlás:
http://koszegivarszinhaz.hu/hu/kapcsolat/
 +36 94 360 113
 info@koszegivarszinhaz.hu
Várjuk Önöket szeretettel!