$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

Lezárult egy rendkívüli évad a nyíregyházi színházban

Online és élő előadásokkal próbálta megőrizni nézőszámát a társulat.

A Móricz Zsigmond Színház új nézői rétegeket is meghódított élő és virtuális programokat sikerrel ötvöző évadával. A társulat 2020/21-es évadzáróját idén egy frissen megújult helyszínen, a volt Helyőrségi Művelődési Otthon helyén megnyílt Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér szabadtéri pódiumszínpadán tartotta a társulat vezetősége, tagjai, vendégművészei, Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint a színház támogatói és a sajtó képviselőinek jelenlétében.

Online előadások

Kirják Róbert igazgató beszámolójában elhangzott: rekordszámú online megtekintéssel sikerült megőrizni a nézők bizalmát. A koronavírus-járvány 2020-as, első tavaszi-nyári hullámának köszönhetően a bérletvásárlási kedv, azzal párhuzamosan az eladott bérletek száma a tavalyi 20 837 darabhoz képest mintegy hatodára, 3 324 darabra csökkent. Emellett

a pandémiás időszak 2020. november 10. és 2021. május 20. között teljességgel ellehetetlenítette a hagyományos előadások megtartását, így az évadban mindösszesen 85 élő előadás kerülhetett színre.

Amint a jogszabályi környezet lehetővé tette, májusban és júniusban a Rózsakert Szabadtéri Színpadon bérletes nézői számára több bemutatóját (Bogáncsvirág, A Napsugár fiúk, Funny Girl) is pótolta. A színház a közönségével a kapcsolatot a pandémiás időszak alatt Móricz Online elnevezésű népszerű online műsorain és videótár-programján keresztül tartotta.

63 különböző, nagyrészt ingyenesen elérhető programeleme 2020 novembere és 2021 júniusa között közel 300 000 megtekintést ért el.

A színház honlapján keresztül nemcsak a törzsnézői, hanem új, a színházat kevésbé ismerő közönségrétegek számára, illetve immár a világ bármely más pontjáról is elérhetővé váltak.

A színház marketing-tevékenysége rangos szakmai elismeréseket nyert el a 2020-as Marketing Diamond Awards-on, ahol öt kategóriában benyújtott pályázatainak mindegyike Marketing Gyémánt-díjban részesült, valamint a Móricz Zsigmond Színház a Lounge különdíját is elnyerte. A díjjal a 2020-as év ügyfél-elégedettségi programjának, intézményi arculatának folyamatos és tudatos fejlesztése, valamint több sikeres on- és offline marketingkampányát ismerték el.

Szabadtéri

A Szabadtérin pótolt előadásokat megértéssel és különleges szeretettel fogadta a nyíregyházi közönség. A Színház eredetileg a 2020/21-es évad közepén mutatta volna be Puskás Tivadar búcsúelőadását, A Napsugár fiúkat, egy nagyon szórakoztató, egyúttal érzelmes, klasszikus vígjátékot, melyet 2021 júniusában a Rózsakert Szabadtéri Színpadon pótolt. Emellett újdonság volt, hogy egy színpadra felépített kisebb színházi nézőtér segítségével – valódi kamaraszínházi hangulatot teremtve – a Bogáncsvirág című kortárs magyar színdarabból készült előadás bemutatóját is megtartották.
Új évadra készen

Ismét egy sok hangon szóló, izgalmas és tartalmas évaddal készülnek. A 2020/21-es évadra meghirdetett Szentivánéji álom, A rovarok élete és A fából faragott királyfi is már mind készen állnak a jövő évadban való bemutatásra.

A nyíregyházi teátrumnak ismét sikerült az ország olyan élvonalbeli rendezőit Nyíregyházára csábítania, akik közül többen már valódi hely- és társulat-ismerettel is rendelkeznek. Szikszai Rémusz, Keresztes Attila, Mészáros Tibor, Guelmino Sándor, Czukor Balázs mellett színházunk Jászai-díjas színművésze, Pregitzer Fruzsina is a rendezők sorát gyarapítja majd, akik a nagy drámai klasszikusoktól (Szentivánéji álom, Kurázsi mama és gyermekei, Cseresznyéskert) a társadalmi kérdéseket is bátran boncolgató nagy-, kamara- és stúdiószínpadi színműveken át (Augusztus Oklahomában, Váratlan vendég, Várj, míg sötét lesz, Alszanak a halak?) egészen a klasszikus magyar meséken alapuló gyerekprodukciókig (Szaffi, A csillagszemű juhász) és kacagtató vígjátékig (Legénybúcsú) ezúttal is színes műfaji palettán mozgó repertoárt kínálnak a nyíregyházi közönség számára.

Horváth Illés – akinek Édes Charity-rendezése idén júliusban a Városmajori Színházi Szemle műsorán is helyet kapott – az idei évadban egy kortárs magyar kamaradrámát, Tasnádi István Közellenség című alkotását, majd egy kortárs Broadway-musical, az Idétlen időkig című klasszikus filmvígjátékból adaptált zenés játék magyarországi ősbemutatóját rendezi. A jövő évadbeli gyermekelőadásainak próbafolyamatai már a 2020/21-es évad során lezárultak, így 2021 őszétől ezen bepróbált előadások kerülhetnek színre a teátrum játszóhelyein.

Kirják Róbert hangsúlyozta, hogy a teátrumnak a következő évadban a legnagyobb feladata az lesz, hogy a nézőket visszahódítása a színházba, melyet csak olyan minőségű előadások készítésével érhet el, amely valóban a színházi élmény választására tudja sarkallni a teátrum közönségét.

A teátrum igazgatója bizakodással néz a jövőbe, és reméli, hogy az online tartalmak után az élő előadások kellő vonzerőt jelentenek majd, és azok is rendszeres látogatói lesznek a színháznak, akik korábban még nem voltak.Új művész a társulatban. A Móricz Zsigmond Színház társulatához a 2021/22-es évadtól Jenővári Miklós állandó tagként csatlakozik, aki színművészként 2019-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és akivel a nyíregyházi közönség az Édes Charity című előadásban korábban már találkozhatott.

A 2021/22-es évad bemutatói

Nagyszínpad
Szente Vajk: LEGÉNYBÚCSÚ – vígjáték (2021. szeptember 11.)
Szente Vajk rendezését színpadra állítja: NAGY SÁNDOR
Bertolt Brecht: KURÁZSI MAMA ÉS GYERMEKEI – krónika a harmincéves háborúból (2021. október 16.) Rendező: Keresztes Attila
Danny Rubin – Tim Minchin: IDÉTLEN IDŐKIG – musical (2021. december 11.)
Rendező: Horváth Illés
Tracy Letts: AUGUSZTUS OKLAHOMÁBAN – fekete komédia (2022. április 2.)
Rendező: Szikszai Rémusz

Krúdy Kamaraszínpad
Frederick Knott: VÁRJ, MÍG SÖTÉT LESZ – krimi (2021. szeptember 10.) Rendező: Mészáros Tibor
Tasnádi István: KÖZELLENSÉG – zenés bosszúhadjárat Heinrich von Kleist elbeszélése nyomán (2021. október 29.) Rendező: Horváth Illés
Anton Pavlovics Csehov: CSERESZNYÉSKERT – komédia (2021. december 17.) Rendező: Czukor Balázs
John Boynton Priestley: VÁRATLAN VENDÉG – dráma (2022. február 18.) Rendező: Guelmino Sándor
Jens Raschke: ALSZANAK A HALAK? – monodráma (2021 ősze – Művész Stúdió) Rendező: Pregitzer Fruzsina

Gyermekelőadások

Nagyszínpad
Jókai Mór kisregénye és Dargay Attila rajzfilmje alapján: SZAFFI – mese (felújítás: 2021. szeptember) Rendező: Horváth Illés

Szálinger Balázs: A CSILLAGSZEMŰ JUHÁSZ – mese (2022. február) Rendező: Vidovszky György

Művész Stúdió

Veres András: A PÚPOS LOVACSKA – mese (2021. szeptember) Rendező: Varga Péter
Bartók Béla és Balázs Béla táncjátéka alapján színpadra alkalmazta: Sediánszky Nóra A FÁBÓL FARAGOTT KIRÁLYFI – mese (2022. február) Rendező: Sediánszki Nóra
Mosonyi Aliz: SZEKRÉNYMESÉK – zenés játék bábkkal egy szekrényben (vendégelőadás) Rendező: Varga Péter

Repertoáron maradnak
Martin McDonagh: A KRIPLI
Neil Simon: A NAPSUGÁR FIÚK
Viktor Pelevin – Závada Péter: A ROVAROK ÉLETE
Göttinger Pál: BOGÁNCSVIRÁG
Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Fields: ÉDES CHARITY
Jule Styne – Bob Merrill – Isobel Lennart: FUNNY GIRL
Claude Magnier: OSCAR
William Shakespeare: SZENTIVÁNÉJI ÁLOM
Conor McPherson: TENGEREN
Raymond Queneau – Olt Tamás – Váradi R. Szabolcs: ÚJ STÍLUSGYAKORLATOK

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,245,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,34,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,15,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,67,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,93,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,371,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,607,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,61,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,70,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: Lezárult egy rendkívüli évad a nyíregyházi színházban
Lezárult egy rendkívüli évad a nyíregyházi színházban
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2021/06/lezarult-egy-rendkivuli-evad.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2021/06/lezarult-egy-rendkivuli-evad.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content