Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Újabb Puccini operát rendez Göttinger Pál: nem a koronavírusra akarok reagálni! – mondta a közönségtalálkozón

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első opera bemutatóját október 22-én láthatja a közönség a nagyszínházban. Puccini Bohémélet című operáját Göttinger Pál állítja színpadra. A premier előtt, szerdán délután az alkotók közreműködésével zenés közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában. Nem először állít színpadra Szegeden Puccini operát Göttinger Pál. Éppen két éve, 2019 októberében vitte színre az olasz szerző két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit. Most ismét a huszadik század legnépszerűbb operaszerzőjének újabb darabját vette elő. A Bohémélet a rendező szerint is Giacomo Puccini életművének egyik csúcspontja, valódi drámai remekmű. A közönségtalálkozót vezető Dinyés Dániel zeneigazgató elsőként azt kérdezte Göttingertől, mennyiben különbözik a Bohémélet a korábbi két Puccini-rendezésétől. – A köpenyhez képes ez a darab sokkal ráérősebb, van idejük a szereplőknek alakulni, fejlődni. Így a Bohéméletet én elsősorban színészi darabnak tartom. Kiderült az is, Pucciniv

Lezártult az eSzínház évada

KÖSZÖNJÜK ÖNÖKNEK, NEKTEK!

Véget ért az első évadunk, amelyet több mint 200.000 eladott jeggyel zártunk. Közvetítéseinket a világ 125 országából követték, több mint 30 különböző színház és társulat 250 előadását vetíthettük 18.000.000 streamelt percben.
Sokat tanultunk, sírtunk-nevettünk, drukkoltunk, szívvel-lélekkel dolgoztunk és dolgozunk tovább, hogy megmutathassuk a színházak és társulatok értékes előadásait.
Szívből jövő köszönet illeti ÖNÖKET, TITEKET, A KÖZÖNSÉGÜNKET és MINDEN PARTNERÜNKET!
Nyáron sem hagyjuk Önöket online színház nélkül, kövessék figyelemmel nyár esti vetítéseinket!