KISFALUDY SZÍNHÁZI FESZTIVÁL 2021


Színházi estékre csábítja Önöket a Kisfaludy Színház Balatonfüreden! Szeretettel várják az érdeklődőket a 2021. évi Színházi Fesztivál eseményeire! Az idei fesztivál sem fukarkodik majd az érdekes, szórakoztató, elgondolkodtató produkciókkal. Mindenki megtalálhatja az éppen kedvére valót a kínálatban. 

Kisfaludy Színházi Nyári Esték Balatonfüreden 2021

Június 29. 21:00 óra
CSILLAGOK KÖZT - A Budapesti Operettszínház Csillagok közt című gála produkciója
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ –
Szabadtéri színpad

A Budapesti Operettszínház Csillagok közt című gála produkciójában a legnagyszerűbb külföldi és magyar szerzők musical slágerei hangzanak el Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes és Vágó Zsuzsi előadásában, közreműködnek a Budapesti Operettszínház Zenekarának és Musical Együttesének tagjai. Az est koreográfusa Lénárt Gábor és Kocsis Tamás, rendező: Angyal Márta.

Jegyár: 4000 Ft/fő nyugdíjas/diák: 3000 Ft/fő

Július 1. 21:00 óra
HOGY SZERET A MÁSIK
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ –
Szabadtéri színpad

Három házaspár. Két hely. Két idő. Eközött kell ugrálni, különben baj lesz. Frank a főnöke Bobnak és Williamnek. Bobnak viszonya van Frank feleségével, és állandó vitái a sajátjával. William felesége viszont ok nélkül gyanakszik, hogy férje megcsalja. A titkos szerelmesek folyamatosan azt hazudják otthon, hogy William házasságának megmentésén dolgoznak. Mindenki gyanakszik mindenkire, és egyre szövevényesebb a helyzet, csak a virtuóz egyensúlyozás képes rendet teremteni a káoszban. Vagy célravezetőbb lenne az igazság?
A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

Az előadás a Vaskakas Bábszínház Győr és az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE Produkció együttműködésében jött létre.

SZEREPLŐK:
• Ötvös András
• Grisnik Petra
• Pataki Ferenc
• Ullmann Mónika
• Nagy Dániel Viktor
• Edvi Henrietta
STÁB:
• Író: Alan Ayckbourn
• Fordító: Zöldi Gergely
• Díszlet: Ondraschek Péter
• Jelmez: Cselényi Nóra
• Plakát: Csáfordi László
• Rendezőasszisztens. Skrabán Judit
• Rendező: Göttinger Pál
• Producer: Orlai Tibor

Jegyár: 2500 Ft/fő nyugdíjas/diák: 2000Ft/fő

Július 2. 16:00 óra
VACKOR KALANDJAI
Gyermek táncjáték egy felvonásban

Előadja: az INVERSEDANCE | Fodor Zoltán Társulat és meghívott vendégei
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ –
Szabadtéri színpad

Történetünkben Kormos István egyik legkedveltebb meséjét dolgoztuk föl. Vackor alakja elevenedik meg a színpadon, hogy kedves és humoros utazásra invitálja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Főhősünk egy esetlen, de nagyon bájos kis maci, aki egy kora őszi napon elcsatangolva egy öreg fa árnyékában leheveredve boldog álmodozásba merül. Csintalan falevelek repítik Álomországba, ahol barátaival számtalan, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandba keverednek, hogy végül elérkezzenek tanulságos végkifejlethez.

Koreográfus: FODOR ZOLTÁN

Társkoreográfus: BALKÁNYI KITTY
Zene: montázs
Főcímdal: BALÁSSY BETTY, VARGA FERENC
Fényterv: STADLER FERENC
Díszlet- és jelmezterv: IVÁNYI ÁRPÁD

A szöveget Kormos István meséje alapján BALKÁNYI KITTY szerkesztette.

Időtartam: 50 perc
Ajánlott életkor: 4-99

Jegyár: 1.000 Ft/fő, családi (4 főre): 3.500 Ft.

Július 3. szombat

17:00 Koszorúzás - Kisfaludy Sándor szobor
Beszédet mond: Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója

18:00 Frankie
Frank Sinatra élete és művei alapján – írta Bereczki Ágota:
Bakos-Kiss Gábor önálló estje.

A helyszín: Theater Wagen mozgószínpad a Kisfaludy színpad mellett

„Akkor kezdem: nevem Francis Albert Sinatra, a barátaimnak Francis, az ellenségeimnek Frank, maguknak Mr. Sinatra, mindenki másnak Frankie.” – Ő Frankie, a király és a kárhozott egy személyben. Bakos-Kiss Gábor Sinatra hangján tárja elénk a felemelkedést, a bukást, a nihilt és a szerelem küzdelmének történeteit. A világszerte jól ismert dalok ezúttal átértelmeződnek, és tapintható közelségbe hozzák magát az embert, szabadon, megkövesedett kontextusok nélkül. Frankie egy törekvő tehetséges fiatal srác, aki énekelni akar mindenáron. Az élet azonban nem adja könnyen a sikert, így az ő történetét is vér és verejték borítja. Hogyan vezetett az út a kisvárosból Los Angelesbe a maffiózók, elnökök, barátok és ellenségek a szerelmek és feleségek útvesztőjében.

20:00 Ünnepi koncert - Balaton Szabadidő és Konferencia Központ - Szabadtéri színpad
M A T E Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész szakos hallgatóinak ünnepi koncertje

Július 4. 21:00 óra
VALÓDI HAMISÍTVÁNY
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ –
Szabadtéri színpad

Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock festmény, aminek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude festménye valódi-e vagy csak hamisítvány. Azonban találkozó, vagyis a hivatalos értékbecslés nem úgy sül el, ahogy normálisan számítanánk rá: és nemcsak a képről, de szinte minden másról is kiderül, hogy nem az, aminek elsőre látszik...

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, ami igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek mint Hernádi Judit és Kern András.

Az előadás hossza: 90 perc, egyrészben

SZEREPLŐK:
• Hernádi Judit Maude Gutman
• Kern András Lionel Percy

STÁB:
• Író: Stephen Sachs
• Művészeti vezető: Zöldi Gergely
• Dramaturg: Kovács Krisztina
• Díszlet. Valló Péter
• Jelmez asszisztens: Tóth Hajni
• Plakát: Csáfordi László
• Rendező munkatársa: Kis-Kádi Judit
• Rendező: Valló Péter
• Producer: Orlai Tibor
• Fordító: Kovács Krisztina

Jegyár: 2500 Ft/fő nyugdíjas/diák: 2000Ft/fő

Július 16. 20:30 óra
LOVE LETTERS (SZERELMES LEVELEK) - romantikus levelezés két részben
Anna Grand Hotel

Andy tízévesen írja meg első levelét egy copfos kislánynak, a kamasz Melissa mindenét odaadná Andyért. A sors elszakítja egymástól a két fiatalt, szerelmük levelekben lángol fel ismét, szakad meg, majd éled újjá. A négy évtizeden át írt sorok között két teljesen különböző egyéniség rajzolódik ki. Vajon beteljesülhet valaha ez a szerelem?
A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.
Az előadás a szerző engedélyével és Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

SZEREPLŐK:

Hernádi Judit
Gálffi László
Író: A. R. Gurney
Fordító: Vámos Miklós
Műszaki vezető: Molnár Ferenc
Rendező: Mácsai Pál

Jegyár: 2500 Ft/fő nyugdíjas/diák: 2000Ft/fő

Július 18. 16:00 óra
Thuróczy Katalin – Arany Tamás: KESZEKUSZA VARÁZSPÁLCÁJA - Zenés, interaktív öko - mesejáték
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ –
Szabadtéri színpad

Zenés, interaktív öko - mesejáték, - hirdeti a darab műfaját a szerző. A meghatározás első két szavával nincs is semmi gond. A meglepő szófordulat az öko - mesejáték, melyre a rendezői koncepció épül, innen kell elindulnunk, hogy az előadás lényegét megértsük. A két főszereplő kivételével valamennyi alak több szerepet játszik, mint ahogy a gyerekek is aktív szereplőivé válnak az előadásnak sorsolás, jelentkezés útján, könnyen megjegyezhető pár szavas szerepekkel. Közben a darab történetén végighaladva minden alkalommal vigyázniuk kell, hogy részvételük, játékuk, döntéseik ne mondjanak ellent a természet törvényeinek, különben "nem érkezik meg a tavasz" s felborul a természet rendje. Tekintettel kell legyenek a környezet megóvására, az igazság megőrzésére és a becsületességre egyaránt. Ha valahol vétenek, akkor egy kijelző máris megmutatja, hogy kezd felborulni a természet rendje, a felnőtt szereplők pedig azonnal visszaterelik kérdéseikkel, tanácsaikkal őket a helyes útra.
Rendezte: Gellért Péter

Keszekusza: Várfi Sándor
Teszetosza: Arany Tamás
Pillangó: Bednai Natália
Katicabogár: Hűvösvölgyi Ildikó/ Szilvási Judit
Hangya, Százlábú: Hompok Tamás/ Kósa Dénes

Író: Thuróczy Katalin
Zeneszerző: Arany Tamás
Jelmez: Kiszely Melinda

Jegyár: 1.000 Ft/fő, családi (4 főre): 3.500 Ft.

JÚLIUS 19. 20:00 óra
Horgas Eszter születésnapi koncert: Simply the best
Közreműködik: Falusi Mariann és a ClassJazz Band

Anna Grand Hotel

Jegyár: 2000 Ft/fő nyugdíjas/diák: 1500Ft/fő

Július 23. péntek, 20:00
Dés László koncert - Legyen úgy!
Gyógy tér
Vendég: Básti Juli, Nagy Ervin

Jegyár: VIP szektor: 6.500 Ft/fő, I. szektor: 6.000 Ft/fő, II.szektor: 5.800 Ft/fő, III.szektor: 4.800 Ft/fő, IV. szektor: 3.500 Ft/fő

Augusztus 15. 21:00 óra
BESS WOHL: VÁLASZFALAK
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ –
Szabadtéri színpad

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű? Lehet, hogy ők is ugyanolyanok, mint bárki? Tele beteljesítetlen tervekkel, viszonzatlan érzésekkel, eltitkolt frusztrációkkal? A mama bedobja a bombát. Kezdődhet a romeltakarítás.
Besss Wohl friss darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről. A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

SZEREPLŐK:
• Kern András
• Hernádi Judit
• Pataki Ferenc
• Nagy Dániel Viktor
• Grisnik Petra
• Rohonyi Barnabás
• Peremartoni Krisztina
STÁB:
• Író: Bess Wohl
• Fordító, dramaturg: Zöldi Gergely
• Díszlettervező: Cziegler Balázs
• JelmeztervezőFüzér Anni
• Plakáttervező. Csáfordi László
• A rendező munkatársa: Skrabán Judit
• Rendező: Szabó Máté
• Producer: Orlai Tibor

Jegyár: 2500 Ft/fő nyugdíjas/diák: 2000Ft/fő


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!