Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Orlaisok az Irodalom Éjszakáján

Június 23-án este kilenc belső-erzsébetvárosi helyszínen tíz művészünkkel találkozhattok az Irodalom éjszakáján.    Az irodalmi happening formabontó stílusban, kevéssé ismert, különleges helyeken hozza közelebb a világirodalmat. Az idei téma: VÉSZKIJÁRAT.  Művészeinkkel június 23-án 19 és 23 óra között a következő helyszíneken találkozhattok: * Akácos Udvar (Akácfa u. 61. ) Dékány Barnabás – Jeroen Olyslaegers: Védőr (Belgium / Flandria) * BKV-székház, Egri terem (Akácfa u. 15. ) Gombó Viola – Maarja Kangro: Atroposz Opel Merivája (Észtország) A felolvasásokat jeltolmács közvetíti a siketek és nagyothallók számára. * Borganika (Klauzál tér 11. - Klauzál téri Vásárcsarnok, 1. emelet) Schruff Milán – Thomas Bernhard: A pince (Ausztria) * Csányi5 (Csányi u. 5.) Nagy Dániel Viktor – Arnon Grunberg: Anyajegyek (Hollandia) * Dover ház, pince (Király u. 9.) Ullmann Mónika – Sofi Oksanen: A kutyafuttató (Finnország) * Dover ház, udvar (Király u. 9.) Péter Kata – Ina Valcsanova: A Krach sziget

A Kőszegi Várszínház ismét ősbemutatóra készül: elstartolt a Manőver

Ölbei Lívia

A hosszú és szép barátság már korábban elkezdődött: több közös projektje is volt a Kőszegi Várszínháznak és Göttinger Pálnak.

Tavaly az angol-ír Öreghíd alatt tanyáztunk egy kicsit együtt – az előadás az idén visszatér a várudvarra -, az idén pedig Skandináviába megyünk (vagy mégsem?): a Manőver szerzője Göttinger Pál, az előadás rendezője Horváth Illés, a színpadon Gémes Antos, Soltész Bözse, Pálmai Anna, Jenővári Miklós és persze a multifunkciós Göttinger Pál.

Az olvasópróbát Budapesten, a Nemzeti Színházban tartották, ősbemutató a kőszegi nagyszínpadon: július elsején.