IRODALMI ESTEK, SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK A BELVÁROSBAN – 2021-BEN IS BENCZÚR KERTI ESTÉK!

Ki ne szeretne egy átdolgozott forró nyári nap végén patinás környezetben, kellemes kerthelyiségben és jó társaságban kikapcsolódni? Ezt kínálja a Benczúr Ház Kulturális Központ, illetve annak impozáns kertje. Koncertek (komolyzene, népzene, könnyűzene), színházi előadások és irodalmi estek is várják a szórakozni vágyókat.

A Benczúr Kerti Esték rendezvénysorozat június 15-től szeptember 9-ig biztosít változatos és tartalmas programokat a Városliget szomszédságában, az Oktogontól 8 percre.

Joshua Bell koncertjével, az AlkalMáté Trupp búcsúelőadásával, A Csemegepultos naplójával, a Halmos Béla Programmal, a Hanem Zenekarral, Szirtes Edina Mókus és Jammal is várnak.

A részletekről a benczurkertiestek.hu honlapon olvashatnak.

Az alábbi programokat ajánljuk figyelmükbe:

Kéz a kézben

Szabó T. Anna és Dragomán György irodalmi estje
2021.06.30. 19:00 (Esőnap: 2021.07.01.)

Egy pár, jó harminc év. Együtt közel harminc könyv, a legutóbbi kettő szinte egyszerre jelent meg. Szabó T. Anna novelláskötete Szabadulógyakorlat címmel látott napvilágot, Dragomán György pedig a Főzőskönyvvel jelentkezett, és mindkettőjük új kötete azonnal nagy siker lett. Ezúttal egymást kérdezik, egymással beszélgetnek, s közben műhelytitkokra is fény derül.

Jegyet itt tudnak váltani online.


A csemegepultos naplója

2021.07.17. 20.00 (Esőnap: 2021.07.18. 20.00)

Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével.

“A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam.” – A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe. Beleveti magát Budapest – és a Vásárcsarnok – sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul…

Színpadra alkalmazta: Lőkös Ildikó, Göttinger Pál
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Produkciós asszisztens: Jánoska Zsuzsa
A rendező munkatársa: Schneider Jankó
Rendező: Göttinger Pál
Az előadás az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció együttműködésében jött létre.

Jegyet itt tudnak váltani online.

AlkalMáté Trupp: Jordán Adél

2021. augusztus 05. 20.30 /06./07./08.18.00 és 20:30
(Esőnapok: 2021. augusztus 09./10. 20:30)

A „legendás” Máté – Horvai osztály sorozata 2021 nyarán véget ér. Idén a járványra tekintettel a BENCZÚR Ház Kertjében (1068 Budapest, Benczúr utca 27.) lesznek az előadások. „Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végig csináljuk, ha van rá lehetőség.” Máté Gábor A tizenötödik éve tartó sorozat keretében – immár utolsó alkalommal – nyaranta mindig más osztálytársukról vallanak az osztály tagjai. Ebben az évben sorsolás útján Jordán Adél lesz az előadás témája.

Az idei előadás szereplői: Czukor Balázs Dömötör András Járó Zsuzsa Jordán Adél Kovács Patrícia Máthé Zsolt Mészáros Béla Mészáros Máté Péter Kata Szandtner Anna Vajda Milán

Látvány: Kálmán Eszter
Zenei vezető: Dargay Marcell
Dalszöveg: Máthé Zsolt
Asszisztens: Mátis Inez
Rendező: Máté Gábor

Jegyet itt tudnak váltani online.