Újra online színházi fesztivált rendez az eSzínház

A tavalyi szemle sikerének hatására ismét meghirdették az eSzínház Fesztivált. A szeptemberi eseményre két kategóriában várják a nevezéseket.

A fesztivál szeptember 16. és 25. között zajlik, célja pedig kettős: egyrészről a szervezők szeretnék megmutatni azokat az értékes alkotásokat, melyek a pandémia ellenére sikeresen létrejöttek, másrészről úgy gondolják, a képernyőre adaptált előadások új látásmódot jelentenek, és egyedi élményt nyújtanak a nézők számára. A produkciókat szakmai beszélgetések, élő bejelentkezések és interaktív közönségtalálkozók kísérik.

A jegyárakból befolyó összegből a szervezők a társulatokat is támogatják, emellett a színházak szakmai visszajelzést is kapnak a munkájukról.

Az előadásokat a közönség mellett ötfős zsűri értékeli: Fullajtár Andrea színművész, Béres Attila igazgató-rendező, Göttinger Pál rendező, Kelemen Kristóf dramaturg és Tóth Barnabás filmrendező. A zsűri munkáját Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője segíti, a nyertes művek pénzjutalomban részesülnek.

A társulatok két kategóriában nevezhetnek, prózai, illetve gyerek- és ifjúsági előadásokat várnak.

Csak olyan magyar nyelvű, jogtiszta darabbal pályázhatnak az alkotók, melyet 2020 szeptemberét követően mutattak be, vagy ezen időpont után került rögzítésre olyan formán, hogy az alkotók online vetítésre adaptálták.

A jelentkezési feltételek, valamint további információk az alábbi oldalon érhetők el!

jelentkezési határidő: július 15.