Díjat nyert a Jurányi Ház formabontó előadás-sorozata

Bronze Pencil-díjat nyert a világ egyik legrangosabb díjátadóján, a The One Show-n a DDB Budapest és a Jurányi Inkubátorház közös projektje, a Színház a város az Audio/Rádió főkategória a karantén alatti innovációk alkategóriájában.

A Jurányi Ház Színház a város címmel indított előadás-sorozatot, amely több szempontból is eltér a megszokottaktól. Először is, a nézők nem színházteremben láthatják a produkciókat, hanem a város különböző pontjain (például a Filozófusok kertjében vagy a Margitszigeti Vadasparkban), másodszor az előadás nincs időhöz kötve: bármikor részesei lehetünk – bár darabonként változhat, hogy melyik napszak a legideálisabb. Eddig 18, egyenként 15 perc körüli előadás készült, amelynek története Budapest különböző pontjain játszódik. A közönségnek nincs más dolga, mint ellátogatni ezekre a helyszínekre, és átélni, ahogyan színdarabként új életre kelnek a minket körülvevő emberek, állatok, tárgyak és történések. Eddig olyan népszerű alkotók működtek közre, mint Grecsó Krisztián, Göttinger Pál, Horváth Kristóf, Kelemen Kristóf, Kovács Dániel Ambrus, Kovács D. Dániel, Pass Andrea, Péterfy-Novák Éva és Péterfy Gergely, Schwechtje Mihály, Szabó Borbála, Tasnádi István, Boross Martin és Vinnai András.

A DDB Budapest és a Jurányi Inkubátorház közös projektjeként indult sorozat az Audio/Rádió főkategóriában, a karantén alatti innovációk alkategóriájában indult és nyert Bronze Pencil-díjat. A The One Show a világ egyik legrangosabb díjátadója a reklám, a design és a digitális marketing területén, a díjátadóra 2022. május 20-án New Yorkban (Cipriani Wall Street) került sor.

Nemrég három új városi hangjátékkal is bővült a Színház a város kínálata: Grecsó Krisztián (Irány Pest) a Pest felé vezető autópályára, Göttinger Pál (A rádió ablakai) a Bródy Sándor utca 5-7. szám alá (a Magyar Rádió egykori székházához), Boross Martin és Thury Gábor (Római-parti túlélők) pedig a Római-partra invitálja a nézőket. Amire mindenképpen szükség lesz az előadás élvezehetőségéhez: feltöltött mobiltelefon, elegendő net-hozzáférés és fülhallgató, fejhallgató.