Fekete-fehér: monodráma (az előadás után közönségtalálkozó)

 JÚNIUS 10-én ismét FEKETE-FEHÉR, egy lebilincselően izgalmas monodráma Göttinger Pál vibráló játékával.

Az előadás után tarts velünk a közönségtalálkozón is: Göttinger Pállal a szerző, Légrádi Gergely és a közönség beszélget.

Jegyek az alábbi linken vagy a helyszínen, a B32 jegypénztárában
https://www.jegy.hu/.../legradi-gergely-fekete-feher-125562

A Stefan Zweig világsikerű Sakknovella c. regénye alapján született előadás az intellektus, a műveltség, az egyén hatalommal és saját magával vívott harcáról szól, méghozzá a szereplők zseniális sakkpartijának izgalmas megjelenítésén keresztül.

A monodráma a hatalom és az egyén viszonyát, a túlélést és annak árát úgy mutatja be, hogy közben tanúi lehetünk, milyen következménnyel jár, amikor a jótéteményként segítségül hívott királyi játék szenvedéllyé, sőt őrületté válik. Ha a játszma elkezdődött, sohasem tudhatod, hogy a végén a győztes vagy a vesztes oldalon állsz majd.

Egy hajóút – hosszú utazás. Van idő mesélni, van idő játszani. Úgy tűnik, barátaink – a Mesélő, Dr. B., Czentovic a sakkvilágbajnok, és a skót bányamérnök, McConnor – pont ezt teszik.
Egy hotelszoba – akár egy börtön cellája. Van idő mesélni, van idő játszani. A magányos fogoly megpróbálja minden áron ép elmével túlélni az új hatalom pusztító elnyomását. A végeláthatatlan kihallgatásokat. Hogyan segíthet mindebben a sakk? Hol kezdődik a játékszenvedély és hol válik őrületté? Csak úgy sorjáznak a játszmák, amelyeket le kell játszani önmagával és a hatalommal.
Tessék beszállni. A hajó hamarosan kifut. Ahogy a gondolkodási idő, amely a következő lépés megtételére rendelkezésre áll. Szóval? Beszáll? Leül? És lép végre-valahára?Írta: LÉGRÁDI GERGELY
Játssza: GÖTTINGER PÁL
Rendezte: UJJ MÉSZÁROS KÁROLY
Látvány: Fekete Anna
A rendező munkatársa: Kovács Henrietta
Hang: Balázs Krisztián