Bronze Pencilt nyert a DDB Budapest a The One Show-n

A Jurányi Inkubátorháznak készített Színház a város projektjüket díjazták.

A DDB Budapest és a Jurányi Inkubátorház közös projektje, a Színház a város az Audio/Rádió főkategóriában, a karantén alatti innovációk alkategóriájában indult és nyert Bronze Pencilt.

A Színház a város egy kísérleti előadássorozat volt a lezárások idején. Budapest 15 helyszínén egy-egy 15 perces hangjátékot lehetett meghallgatni, a darabok mind a projekt keretében születtek.

Az ügynökség és a színház egy új bevételi forrást szeretett volna találni a járvány miatti lezárások idején, és valami mást gondoltak, mint egyszerűen online streamre lefordítani egy színpadi darabot. Kifejlesztettek egy új színházi műfajt, egy valódi phydigal megoldást (physical + digital egyszerre), ami integrálja a fizikai világot a digitálissal, és a várost színpaddá téve értelmezi újra annak tereit.

Olyan írók alkottak belvárosi helyszínekre, történésekre Színház a város darabokat, mint Grecsó Krisztián, Tasnádi István, Péterfy-Novák Éva és Gergely, Vinnai András, Göttinger Pál és mások. A Budapesti Őszi Fesztivál már a megjelenés korai szakaszában a programjába emelte a Színház a várost, ami a mai napig tart.