$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

„Újra szabad vagyok és szeretek dolgozni” – sztárstaféta Alberti Zsófival

Egy Weöres Sándor versnek köszönhető, hogy a színészi pályát választotta, így kissé sorsszerű, hogy a neves költő-író-műfordítóról elnevezett szombathelyi teátrumban teljesedett ki színésznőként. Tíz év után költözik Budapestre, izgalommal áll az új kihívások és lehetőségek elé. A következő évadban – többek között – az Operában is vár rá egy színészi feladat. Alberti Zsófival beszélgettünk.

Rovatunk előző alanya Rusznák András volt, aki téged kérdezett: 10 év után most jössz el Szombathelyről és Pesten keresel munkát, van még rendező, aki nem csapott le rád?

Andris! Köszönöm a kérdést! Sok embernek szóltam, mert most az a legfontosabb, hogy híre menjen, hogy itt vagyok, szabad vagyok, és nagyon szeretek és tudok is melózni. Ez kicsit olyan, mint mikor egy szakítás után még senki sem mer próbálkozni nálad, mert úgy tudják, foglalt vagy. Ilyenkor egy-két helyen elejted, hogy „hát sajnos vége”, és szép lassan elterjed, hogy újra szabad vagy. Ekkor hirtelen megint húszévesnek érzed magad annak minden szépségével és nehézségével együtt, és az önbecsülésed is szép lassan visszaépül, amikor látod, hogy egyre többen lájkolják az új állapotodat.

Megkérdezhetem, hogy miért jössz el Szombathelyről?

Az új igazgatónk (Szabó Tibor – a szerk.) karácsonyi interjújából értesültem arról, hogy nem mindenkire tart igényt a társulatból, és hamar rájöttem, hogy mások mellett rám (is) gondolt. Nem titkolom, én Harsányi Sulyom László kinevezését támogattam, miután Jordán Tamás jelezte, hogy nem indul ismét.

Mi volt az első reakciód ezután?

Amikor elolvastam az interjút, világossá vált számomra, hogy nem Szombathelyen fogok megöregedni. Rengeteget tanultam ebben a városban, egy csodálatos társulat tagjaként az évek során egyre nagyobb feladatokat bíztak rám, de nagyon messze voltam Budapesttől, így most újra fel kell vennem a fonalat. A két ünnep között vad telefonálgatásba kezdtem. Óriási szerencsém volt, mert Polgár Csaba, akinek a színházi ízlése nagyon közel áll az enyémhez, azonnal hívott egy munkára. Az Operában csinál egy vígoperát, Az ezred lányát és abban az egyik prózai szerepet én játszom. Felvettem a kapcsolatot Sipos Imrével is, őt még a Pesti Magyar Színház stúdiójából ismerem, és Őze Áronnal együtt meghívtak Dunaújvárosba, két szerepre is. Most az Illatszertárt próbáljuk, de már a Hamlear olvasópróbáján is túl vagyunk. Szombathelyen pedig játsszuk a Farsangot, Mohácsi János rendezésében, én vagyok Mica. Ez egy nagyon fontos előadás nekem, mert tulajdonképpen ezzel búcsúzom Szombathelytől.

A férjed, Endrődy Krisztián, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház egyik alapító tagja. Jól gondolom, hogy ő sem marad?

Igen, de ő nem ilyen hirtelen szakít az eddigi életével, jövőre még a társulat tagja marad. Neki ez sokkal nehezebb, hiszen már Jordán érkezése előtt is szívügye volt, hogy Szombathelynek legyen saját színháza. Rengeteg energiája és szeretete van abban, hogy ez a színház létrejött. Azt gondolom, a színház és a város életében is komoly érvágás, hogy ő is eljön majd. Most költözünk, a kisfiúnk ősszel már Pesten kezdi az iskolát. Én annak idején azért szerződtem Szombathelyre, hogy Jordán színházában dolgozhassak. Teljesen mindegy volt számomra, hogy ez melyik városban lesz, de az évek során ebben a szakmai közegben szívesen váltam én is szombathelyivé. Az viszont egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ha már így alakult, együtt költözünk.

Krisztián ős-szombathelyi, te pedig 10 évet töltöttél ott. Mit köszönhetsz ennek a 10 évnek?

Rögtön az egyetem után szerződtem Szombathelyre, az eredeti tervem az volt, hogy 2-3 évet töltök vidéken és jövök vissza Pestre. De az élet mindent felülírt, egyrészt nagyon szerelmes lettem, másrészt hihetetlenül inspiráló emberekkel dolgozhattam Jordán Tamás igazgatása alatt. Az első szerepemet Jeles András A kis lord című előadásában kaptam. A vele való találkozás alapvetően változtatta meg az addigi színházról alkotott elképzeléseimet. Sok nagyszerű kollégát ismertem meg, és számomra fontos, jó szerepeket játszottam, melyeket mind magammal viszek. Például Sodró Eliza úgy lett az egyik legjobb barátnőm, hogy először szakmailag szerettünk egymásba, mert úgy melóztunk együtt a Cudar világban, hogy a magunk dolga mellett egymás szerepét röptettük jobbnál jobb ötletekkel. Aztán egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy üldögélünk a nappalimban, és miközben én a kisfiamat ringatom, arról beszélgettünk, hogy milyen volt a gyermekkorunk. Mióta ő Pestre szerződött, miden szakmai és magánéleti örömöt-bánatot forródróton kitárgyalunk: ezeket a gyakran hajnalig tartó telefonbeszélgetéseket most végre felválthatják a próbakezdésig tartó kávézások.

Nem félsz?

Nem. Izgatott vagyok, de lényegében csak várost váltok, szakmailag ugyanazt az utat szeretném járni, amin elindultam.

Az elmúlt években nem vágytál a fővárosi színészeket körülvevő ismertségre, népszerűségre?

Azt, hogy én Marcsa lehettem a Czukor Balázs féle Cudar világban, elképzelhetetlennek tartottam volna máshol az én énektudásommal. Vidéken sokkal bátrabban lehet kísérletezni és mindenféle műfajt kipróbálni. Az osztálytársaimmal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, nagyon erős közösség vagyunk, és mindenkiről tudom, hogy mikor, miben játszik. De senkivel nem cseréltem volna, mert nekem is nagyon jó munkáim voltak. Szerintem ez akkor zavart volna, ha olyanokat játszottam volna, ami nem kihívás. De Tamás jelentős rendezőket hívott mindig: Mohácsi mellett Jelessel, Vallóval, Réthlyvel, Horgas Ádámmal, Czukor Balázzsal, Göttinger Palival dolgoztam, megismertem Ivo Krobotot, Keszég Lászlót, Jasa Kocelit. Inspiráló közegben, erős társulatban voltam, közben ott volt a vidéki társulati létnek az a varázsa, hogy nem rohansz próba után szinkronba, vagy forgatni. Evidens, hogy együtt ebédelünk, együtt töltjük a szabadidőnket. A szombathelyiek ráadásul nagyon szeretik a színházat, a színészeket, még egy szimpla ügyintézés is könnyebben megy, büszke a város arra, hogy saját színháza van.

Van benned keserűség, csalódottság?

Azt elismerem, hogy nem volt könnyű. Szombathelyen volt az otthonunk, minden odakötött minket. Nagyon szeretem a várost, a környéket, Velemben házasodtunk, rengeteg meghatározó élmény és emlék fűz hozzá. És igen, vannak dolgok, amiket fel kell dolgoznom ebből az időszakból. Úgy érzem, sok mindenhez naivan álltam. Egyenes, szókimondó ember vagyok és mindig azt gondoltam, hogy ebből nem lehet baj. Most megtanultam, hogy sajnos lehet. Nem bánok semmit, de azért át kell értékelnem azt, hogy kiben mennyire bízhatok, mert ilyen jellegű csalódások azért értek. De most már nagyon élvezem a helyzetet, izgatott vagyok a változástól és fejben már teljesen átálltam.

Miért lettél színész?

Általános iskolában hat évesen, indultam egy szavalóversenyen, ahol, Weöres Sándor A kutya című versét mondtam el, hol harmadik lettem, és ez a siker akkora lendületet adott, hogy még most is tart. Közben jöttek a színjátszó szakkörök, táborok, de Zalaszentgróton az Ascher – Máté táborban pecsételődött meg véglegesen minden. Ott már tudtam, hogy engem semmi más nem érdekel. Harsányi Sulyom Lászlót is ebben az időben ismertem meg, nála kaptam először szerepeket, ő készített fel a felvételire, a mai napig nagyon jó barátom.

Nemcsak Szombathelyen dolgoztál kiváló rendezőkkel, az egyetemi tanáraid is azok voltak.

Gálffi László és Ács János mellett Börcsök Enikő is tanított minket. Ha Enikőre csak egy szót mondhatnék, az a csodálatos lenne. A leghosszabb ideig tőle voltam zavarban az egyetemen. Egyszerűen csak attól, hogy hozzám beszél. Szerintem egy évig lemaradtam arról, hogy mit mond, mert annyira csodáltam és oda voltam érte. Nagy ajándék volt, hogy három ilyen egészen különböző karakterű, karizmatikus alkotó figyeli minden próbálkozásunkat. Börcsi nagyon ösztönös színésznő volt, mindent tudott az érzelmi emlékezetről. Sokat foglalkozott velünk, de természetesen rengeteget játszott. Gálffi viszont meghozta azt az áldozatot, hogy az első két évben nem vállalt új munkát, mert az osztálya volt a legfontosabb. Apaként volt és van most is jelen az életünkben. Mindig szeretettel beszélt velünk, soha nem lettünk megalázva, egy percig sem került senki kellemetlen helyzetbe. Abban is sokat segített, hogy Szombathelyre kerüljek.

A pandémiát hogy viseltétek?

Mint sokan mások, mi is felújítottuk a bútorainkat, kifestettem a konyhánkat. Sokat voltunk együtt a fiúnkkal, akit a pandémia előtt többet altatott a nagymamája mint én. Most az enyém volt minden este, ezt nagyon élveztem. Sokat kirándultunk, de persze volt, hogy kétségbeestünk, hogy ennek soha nem lesz vége.

Mi vár rád most, hogy elindult az élet?

Szombathelyen sok Farsang előadást játszom, sőt a Városmajori Színházi Szemlére is meghívták az előadást, aminek nagyon örülök, mert így itt is láthat minket a közönség. Nyáron Gyulán mutatjuk be a Hamleart, azután pihenünk, majd készülünk az iskolára. És remélem, hogy mindannyian hamar megszokjuk a változást.

Kitől és mit kérdeznél a következő interjúban?

Ágoston Pétertől kérdezném: szombat 8.15?

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,244,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,18,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,66,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,370,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,605,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,60,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,69,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: „Újra szabad vagyok és szeretek dolgozni” – sztárstaféta Alberti Zsófival
„Újra szabad vagyok és szeretek dolgozni” – sztárstaféta Alberti Zsófival
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2021/09/ujra-szabad-vagyok-es-szeretek-dolgozni.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2021/09/ujra-szabad-vagyok-es-szeretek-dolgozni.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content