$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

Tapasztaljuk meg a közösség és a reménység erejét! – NEK családi nap lesz a Margitszigeten


Az élő közösség és a korral haladó, sokszínű Egyház élményében lehet részünk szeptember 11-én, szombaton délelőtt és kora délután, ha kilátogatunk a Margitszigetre, a KATTÁRS és a Családok Jézusban Közösség (CSJK) által szervezett családi napra, amelyet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) keretében rendeznek meg.

A programokról Bánlaki Zsanettel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága irodavezetőjével, a CSJK részéről pedig Liszka Leventével és Liszka-Kaposi Rékával beszélgettünk.

– „Mindenkinek mindene lettem, hogy mindenkit üdvözítsek” – ez lett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus családi napjának alapgondolata. Kiket várnak a margitszigeti rendezvényre?

Bánlaki Zsanett: Minden korosztályt szeretettel hívunk, hívőket és nem hívőket egyaránt. Az esemény ingyenes és bárki számára nyitott, regisztrálni sem kell.

Liszka Levente: A nem hívő barátaimat is bátran meg mertem szólítani, és arra bátorítottam őket, hogy jöjjenek el szeptember 11-én a Margitszigetre, nézzék meg, milyen is az Egyház. A NEK családi napjának honlapját és Facebook-oldalát látva mindig elcsodálkozom, hányféle közösség és önkéntes szolgálat működik ma Magyarországon. Ezek a közösségek most azt várják, hogy a kiállítósátraikban találkozhassanak az emberekkel.

Liszka-Kaposi Réka: Amikor két évvel ezelőtt arra gondoltunk, hogy a NEK miatti budapesti útlezárások mennyi bosszúságot fognak okozni az itt lakóknak, úgy éreztük, kellene egy olyan program is, amit közel érezhetnek magukhoz, és amelyen keresztül jobban megérthetik, miről szól ez a nyolc nap nekünk, hívőknek.


Ezen a szombati napon azokat is szeretnénk megszólítani, akiknek az Eucharisztia szó semmit nem mond. Másrészt szerettünk volna egy olyan rendezvényt, amelyen a családok minden tagja részt vehet.

Nekünk is vannak kisgyermekeink, tudjuk, milyen nehéz eljutni egy eseményre, és ott milyen kínos lehet, ha netán nem viselkednek jól a gyerekek. Azért választottuk helyszínnek a Margitszigeten az Alsó-Nagyrétet, hogy legyen elég hely és programlehetőség a csintalankodó kicsiknek is. A kisgyermekeknek Kaláka- és Szalóki Ági-koncerttel készülünk, a kicsit nagyobbakat Bérczesi Róbert és a Magidom szórakoztatja, a fiatalokat és a felnőtteket pedig az Eucharist zenekar dicsőítő koncertjével várjuk.

– A nagyszínpadon és a kamaraszínpadon párhuzamosan futnak majd programok, de más helyszínek is lesznek. Hol találhatók ezek?

B. Zs.: Az Alsó-Nagyrét hatezer négyzetméteres területén állítjuk fel a két színpadot egymáshoz közel, a Palatinus strand, a Park mozi és a Rózsakert közötti részen, a sziget közepén. A tervek szerint mellettük található majd egy nagyobb sátor a kerekasztal-beszélgetésekhez és a több mint hetven kiállítósátor, ahol különböző közösségek kínálnak izgalmas programokat a családoknak. A réten finom falatokkal vár mindenkit egy büféudvar.

– Minden helyszínnek lesz gazdája. Hol milyen programokra számíthatunk?

L. L.: A nagyszínpadon Süveges Gergő lesz a műsorvezető, a kamaraszínpadon Mohay Bence, a beszélgetősátorban pedig Martí Zoltán. A fellépőktől azt is kértük, hogy mutassák meg a személyes hitüket, röviden beszéljenek a Jézussal való találkozásukról is.

L. K. R.: Csókay András idegsebész megosztja velünk, hogy a családjának milyen szerepe volt a hite alakulásában. Meghívtuk Hodász András atyát és Göttinger Pál színész-rendezőt, akik középiskolai osztálytársak voltak, és most koncertet adnak a diákkoruktól fennálló zenekarukkal. Berecz András mesél a gyerekeknek és a felnőtteknek. A fellépők között ott lesz többek között Lackfi János, Oberfrank Pál, Bolyki Balázs és a B4, a Flamma Cordis hegedűduó és az Egri Érseki Fiúkórus is.

B. Zs.: A zenei műsorokon és a tanúságtételeken kívül társadalmi és teremtésvédelmi előadásokkal, programokkal is készülünk. Orsos Zoltán atya, szombathelyi egyházmegyés cigány pap, a nagy sikerű Cappuccino programot mutatja be. Nemes Csaba, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület tagja előadást tart Egy föld, egy kenyér – A Laudato si’ a mindennapokban címmel. Több helyszínen is megjelenik majd ez az egyesület, a beszélgetősátorban például Mi fán terem a teremtésvédelem? címmel praktikus gyakorlatokat osztanak meg az érdeklődőkkel. Az egyesület tagjai fenntartható módon élik az életüket, és a beszélgetésben rávilágítanak azokra az egyszerű praktikákra, amelyek alkalmazásával környezettudatosabban élhetünk. A kiállítósátrukban varrhatunk biolevendulazsákot, az ökolábnyomkvízük segítségével pedig megtudhatjuk, hogy a személyes életvitelünk mekkora nyomot hagy maga után.

L. L.: A Debreceni Hajdú Táncegyüttes fellépése után mi is bekapcsolódhatunk a táncba, de sportolhatunk is a réten, a nagyszínpaddal szemben, ahol még szabadulószoba is lesz. A nagy legósátorban hétszáz gyermek közreműködésével harminchatezer darab legóból Ferenc pápa arcképét készítik el. A tíz év alatti gyermekeinket rábízhatjuk a gyermekvigyázókra, akik kézműves-foglalkozással és sportprogramokkal készülnek, hogy a kicsik számára is élményekkel teli lehessen ez a nap. Ne feledkezzünk el arról, hogy könnyen átsétálhatunk a Víztoronynál megrendezett Ars Sacra Fesztiválra is, ahol megnézhetjük a Magyarországon 900 éves premontrei és 800 éves Domonkos-rendet bemutató tárlatot.

L. K. R.: Különösen fontosnak tartjuk a lelki programokat. A nap folyamán elvégezhetjük a szentgyónásunkat, a „Meghallgatlak” sátorban pedig segítő beszélgetésre lehet jelentkezni. Az imasátorban az egyéni és a vezetett ima mellett akár közbenjáró imát is kérhetünk. A Családok Jézusban Közösség partnerszervezeteként működő KétIgen Alapítvány sátrában korosztálytól függetlenül érdekes párkapcsolati játékokat próbálhatnak ki a látogatók a kapcsolatuk mélyítése érdekében.

– Több mint hetven kiállítóval találkozhatunk. Kik ők?

B. Zs.: A szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak, közösségek egymás után foglalták le a sátrakat. Ők is készülnek gyermekeknek szóló programokkal. A szerzetesek vidékről is felutaznak, a velük való találkozás Budapesten már maga kuriózum. Jönnek a ciszterci nővérek Kismarosról, széles programkínálattal. A bakonybéli bencések a nap folyamán háromszor hívják közös imádságos éneklésre a látogatókat, multimédiás sarkot is felállítanak, és személyes beszélgetésre is elérhetők.

L. L.: A párkapcsolat és a házasság témájával foglalkozó közösségek közül az Alpha Alapítvány ismerteti a Házaskurzus programját, az END Katolikus Házastársi Mozgalom tanúságtételekkel és vetítéssel mutatkozik be, és ott lesz a rendezvényen a MÉCS közösség, valamint a TeenStar Magyarország program is. Találkozhatunk a Házas Hétvége Katolikus Lelkiségi Mozgalom és a Magyar Schönstatt Mozgalom képviselőivel. Lelkesen készül az eseményre a Regnum Marianum közösség és a cserkészek is.

B. Zs.: A Katolikus Szeretetszolgálat, valamint a Katolikus Karitász is érkezik vidéki csoportjaival. Az Egyház tanítását a mindennapokban valóra váltó intézmények és közösségek közül ott lesz a Csak Egyet Szolgálat és a Sant’Egidio (Szent Egyed) közösség. Cigánypasztorációban tevékenykedőkkel is megismerkedhetünk. Közülük megemlíteném a ferences kisnővéreket Arlóról, az Elfogadlak nevű alapítványukkal, valamint a Marista Iskolatestvéreket, akik gyerekprogramokkal készülnek.

L. L.: A Katolikus Egyház társadalmi tanításával kapcsolatban fontos megemlítenünk a Regőczi István Alapítványt. Tekintettel arra, hogy az Egyház aktuális társadalmi kérdésekkel is foglalkozik, fontosnak tartottuk meghívni őket, illetve rajtuk keresztül a koronavírus-járvány nyomán csonkán maradt családokat is. Az alapítvány képviseletében Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége is kint lesz a Margitszigeten. Aktuális és nagy érdeklődésre számot tartó témák kerülnek terítékre a Szólj be a papnak! sátorban, ahol a kereszténység és az iszlám viszonyáról is beszélgetünk szeptember 11-e kapcsán, hiszen az Egyesült Államok elleni terrortámadásnak éppen aznap lesz a huszadik évfordulója.

B. Zs.: A görögkatolikusok is jelen lesznek a kiállítók között, hat sátorban, melyekben megismerhetjük szociális és oktatási tevékenységeiket, például a népszerű Szent Damján-tábort. Mindhárom görögkatolikus püspök megtiszteli jelenlétével a rendezvényt. A beszélgetősátorban közösen ismertetik intézményeiket és együttműködéseiket, például a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatot, amelynek egy oktatója és egy kollégistája is bemutatkozik.

– A Római Katolikus Egyház püspökei közül kik vesznek részt a rendezvényen?

B. Zs.: Székely János püspök jelen lesz a megnyitón és a záróeseményen is, hiszen ő a püspöki kar Caritas in Veritate Bizottságának elnöke, és ő felelős a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvényekért. A záróprogramon Veres András püspök, az MKPK elnöke hirdeti ki a következő KATTÁRS helyszínét, átadja a stafétát és a rendezvény szimbólumait a jövő évi rendező egyházmegye püspökének.

– A NEK programjain máshol is találkozhatunk a KATTÁRS-sal.

B. Zs.: A püspöki konferencia tavaly őszi döntése alapján idén a KATTÁRS nemcsak a családi nappal, hanem más programokkal is csatlakozik a NEK-hez. Például szeptember 8-án, a Hungexpón a teremtésvédelmi fakultációval. Ott Székely János püspök köszöntője után kerekasztal-beszélgetés várja a hallgatóságot, melyen külföldi jó gyakorlatokat mutatnak be, és a hol-NAP-himnusz című tárlattal hívják fel a figyelmet a teremtésvédelem szükségességére. Szeptember 9-én a Boldog Ceferino Intézet szervezésében lovári nyelven hallgathatunk szentmisét, majd cigánypasztorációval kapcsolatos előadásokra, zenés, táncos fellépésekre, tanúságtételeke és a cigány közösségek találkozójára is sor kerül.

– Milyen céllal és mikor jött létre a KATTÁRS?

B. Zs.: Külföldi mintára hozták létre Magyarországon ez a rendezvényt, melyen az Egyház társadalmi tanításáért tevékenykedő szervezetek mutatkoznak be. 2013-ban indította útjára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az egy hétvégés programot a Caritas in Veritate Bizottság felügyelete alatt, minden évben más-más egyházmegyére bízva az esemény szervezését. A Katolikus Egyháznak vannak megoldási javaslatai, illetve erőfeszítései a kisebbségek, a szegények, a hajléktalanok problémáinak megoldására. Száz meg száz szervezet naponta dolgozik észrevétlenül ezeken a területeken. Ezeknek a szervezeteknek, lelkiségi mozgalmaknak, szerzetesrendeknek, egyházközségi híveinek a találkozása és közös ünnepe a KATTÁRS.

– A Családok Jézusban Közösség hogyan lett a családi nap egyik szervezője?

L. L.: 2018-ban, a nagy húsvéti lelkigyakorlatunkon merült fel először annak a gondolata, hogy családi napot szervezzünk. Azóta rengeteg estét töltöttünk ötleteléssel, igyekeztünk kitalálni, milyen programoknak adjunk teret, és kiket hívjunk meg.

L. K. R.: A Családok Jézusban Közösséghez hetven házaspár tartozik. Húsz év alatt kétezer jegyest kísértünk, amit önkéntes szolgálatként végzünk. Ugyanakkor nincs olyan stábunk, amellyel le tudnánk bonyolítani egy húszezer fős rendezvényt. Szívesen közreműködtünk abban, hogy kiforrjon ennek a családi napnak a váza. A program lebonyolítását pedig a NEK Titkárság mellett az ÉrMe Hálózat vállalta magára, amely immár húsz éve magyar katolikus vállalkozókat és üzletembereket tömörít magába. Tavaly lett volna a kerek évfordulójuk, a mostani alkalom az ő ünneplésüknek is méltó keretet tud adni.

Az ötletelésen kívül a lebonyolításban is sokan segítenek a közösségünkből. Sokféle feladatot vállaltunk: fogadjuk a fellépőket és a VIP-vendégeket, helytállunk a backstage-ben, sátras programokkal készülünk. A szervezés során döbbentünk rá arra, hogy milyen sokszínű a közösségünk. Hálásak vagyunk, hogy közreműködhetünk egy ilyen építő szolgálatban.

L. L.: Valóban nagy felfedezés volt, hogy a közösséghez tartozó különböző emberek mennyiféle kompetenciával rendelkeznek, hányféle szakma ismereteit tudják kamatoztatni a családi nap szervezése során. Ez úton is köszönjük nekik ezt a hatalmas munkát.

– Tavaly a járvány miatt el kellett halasztani a NEK-et. Hogyan találkozott össze a két szervező, a KATTÁRS és a CSJK a nehezített körülmények között?

L. K. R.: A CSJK-val közösen 2019 szeptemberében kezdtük szervezni a családi napot Mohos Gábor püspök felkérésére. Még abban az évben nagyjából novemberre összeállt a koncepcióterv, amit tizennégy változatban hosszú órák során szerkesztettünk. Két hét múlva úgy tűnt, hogy nem lesz ebből a programból semmi. Tavaly januárban aztán újult erővel kezdtünk neki a szervezésnek, és folytattuk a munkát egészen március 10-ig, amikor a Covidról szóló első hírek megérkeztek. Idén januártól viszont Mohos Gábor püspök javaslatára már a KATTÁRS-sal együtt szerveztük a családi napot. A munka a járvány miatt sokáig kizárólag Zoomon keresztül volt lehetséges.

– Önök szerint mi a rendezvény legfőbb feladata?

L. K. R.:

Fontosnak tartjuk, hogy hívőként közösségben éljük meg és mutassuk meg a hitünket és egységünket Krisztusban. Hisszük, hogy a jelenlétünk a szigeten tanúságtétel Isten mellett, az Egyház mellett, a házasság és a család mellett. Kiállunk a teremtett világ megújulásáért is.

Az Egyház gazdagságát szeretnénk megmutatni egy élőképpel: 13 órakor az Oltáriszentséget és az I H S betűket formázzuk majd meg, erről felvétel is készül. Erre az időre a színpadi programjaink is abbamaradnak.

B. Zs.: A rendezvény végén a családok Székely János püspök vezetésével átvonulnak a Kossuth térre, ahol szentmisével folytatódik a NEK programja. Ez a vonulás is fontos jel lesz.

L. L.: Minden hívő embert arra kérünk, tekintse missziónak, hogy eljön a családi napra, és nem hívő barátait is bátran hívja el.

Szerző: Vámossy Erzsébet

Fotó: Merényi Zita; plakátok: MKPK Sajtószolgálat

Magyar Kurír

Az írás nyomtatott változata az Új Ember 2021. szeptember 5–12-i összevont számában jelent meg.

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,244,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,17,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,65,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,329,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,370,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,604,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,60,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,69,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: Tapasztaljuk meg a közösség és a reménység erejét! – NEK családi nap lesz a Margitszigeten
Tapasztaljuk meg a közösség és a reménység erejét! – NEK családi nap lesz a Margitszigeten
https://1.bp.blogspot.com/-_V_PDXoHE90/YTheEhP2aHI/AAAAAAAG4k8/mkZtOV8b8t4DfGjyrobqmwhj0MXA-BQpgCLcBGAsYHQ/s320/img1.jpeg
https://1.bp.blogspot.com/-_V_PDXoHE90/YTheEhP2aHI/AAAAAAAG4k8/mkZtOV8b8t4DfGjyrobqmwhj0MXA-BQpgCLcBGAsYHQ/s72-c/img1.jpeg
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2021/09/tapasztaljuk-meg-kozosseg-es-remenyseg.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2021/09/tapasztaljuk-meg-kozosseg-es-remenyseg.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content