Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

OKTÓBERBEN INDUL A CSOKONAI ÖSSZMŰVÉSZETI PROGRAMJA, A MAGDAFESZT

Október 1-től ismét a nők irodalmi, művészeti jelenlétére, a női identitás mibenlétére, a női tapasztalatra és kifejezésmódra fókuszál a Csokonai Színház negyedik alkalommal megrendezett programsorozata, a MagdaFeszt. „A fesztivál női alkotókra, női szempontokra koncentrál a társművészetekről sem megfeledkezve, olyan, nemzetközileg is izgalmas projektekkel, amelyek kortárs, mai eseménysorozattá teszik – mondta a MagdaFesztről Puskás István, Debrecen alpolgármestere. Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója azt a kezdeti szándékot hangsúlyozta, amellyel 2017-ben megalapították a fesztivált: Szabó Magda 100. születésnapján egy olyan összeművészeti eseményt szerettek volna létrehozni, amelyet a debreceni születésű írónő életműve inspirál, és olyan egyedi, izgalmas produkciókat lát vendégül, amelyeket érdemes megismernie a közönségnek.” A MagdaFesztre meghívást kapott a kortárs román színház egyik legizgalmasabb alkotója, Gianina Cărbunariu, a nagyváradi társulat pedig október 5-én a CSI

ESZÍNHÁZ FESZTIVÁL – 25 ELŐADÁSSAL ÉRKEZIK AZ ELSŐ ONLINE SZÍNHÁZI SZEMLE

Az Alapítvány a Magyar Színházakért, az eSzínház működtetője 2021. szeptember 17-e és 26-a között magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára online színházi fesztivált hirdet, amelyre három különböző kategóriában nevezhetik előadásaikat.

A fesztivál az eSzínház platformján, az internet virtuális térében zajlik majd. A fesztivál alatt a nézők számára korlátlanul elérhetők előadások, valamint az általuk legjobbnak ítélt produkciókra szavazhatnak is. A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza.

Az eSzínház Fesztivál célja kettős: egyrészről hiánypótló módon az elmúlt évek nehézségei, a COVID-dal sújtott évadok ellenére megmutatni a színházak értékes alkotásait, másrészt, hogy nézők és mecénások támogassák a színházakat, társulatokat és alkotókat azzal, hogy jegyet, bérletet váltanak a Fesztiválra, illetve mecenatúrát biztosítanak.

Az eSzínház Fesztivál kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy bemutassa, hogy online vetítésre (streamre) adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, új megközelítést, így biztosítva egyedi élményt a nézők számára.

A virtuális rendezvényen 25 prózai, valamint gyermek-és ifjúsági előadást láthat a közönség.

Az előadások listája az eszinhaz.hu főoldalán és az eszinhazfesztival.hu oldalon található.

Az eSzínhás Fesztiválra nevezett előadásokat szakmai zsűri értékeli.

A zsűri tagjai: Ráckevei Anna színművész, Radnóti Zsuzsa dramaturg, Horváth Csaba rendező-koreográfus, Ujj Mészáros Károlyfilmrendező, Légrádi Gergely az eSzínház vezetője.

Az eSzínház Fesztivál időtartama alatt összesen 5 alkalommal érdekes és ingyenes szakmai beszélgetéseket is közvetítenek, amelyek regisztrációt követően ingyenesen megtekinthetők. Sőt, az élő közvetítések során kérdéseket is tehetnek fel a nézők.

Az eSzínház Fesztiválra nevezett darabokat az egyes előadásokra közvetlenül megvásárolt jeggyel, vagy fesztivál bérlettel van lehetőség megtekinteni kizárólag 2021. szeptember 17. 8:00 és 2021. szemtepber 26. 23:59 között.
Árak:
Bármely gyermek vagy ifjúsági előadás jegyára: 2.490,- Ft
Bármely próza előadás jegyára: 2.990,- Ft
Gyermek- és ifjúsági előadások bérlet ára (6 előadás): 7.490,- Ft (early bird kedvezménnyel: 6.490,- Ft)
Próza előadások bérlet ára (19 előadás): 11.990,- Ft (early bird kedvezménnyel: 9.990,- Ft)
Fesztivál bérlet ára (19+6 előadás): 14.900,- Ft (early bird kedvezménnyel: 12.500,- Ft)