$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

Eldőlt a játszma, a Pinceszínház indul, a k2 meg tönkremegy

Elindult a színházi szezon, a Pinceszínház is megkezdi működését, mindjárt szeptember elsején az új direktor, Sztarenki Pál igazgatásával. Közben egy másik színház, a szakma és a közönség által is elismert, ám állandó játszóhellyel nem rendelkező műhely meg lehet, hogy nyolc év után bezár. Mindenesetre az első bemutatója már elmarad.

„Nem is gondoltam volna, hogy saját társulatom nekrológját írom, amikor a doktorimon dolgoztam: az ugyanis a k2 Színházban betöltött működésemről szól” – mondja Fábián Péter, a színház egyik művészeti vezetője. A Pinceszínház igazgatói pályázatának legnagyobb vesztese a nyolc év óta működő k2 Színház. Fábián a nyári direktori pályázat eredményhirdetését most így kommentálja:

Mi az önkormányzat döntésével soha nem látott bizonytalanságba kerültünk, de ha egy hét múlva kérdez, lehet, hogy azt mondom, le is húztuk a rolót. Mivel állandó játszóhelyünk nincs és nem is volt soha, a Pinceszínház lett volna az utolsó mentsvárunk.

Fábiánék Komáromi György színházi menedzserrel nem először pályáztak közösen: tavaly ősszel elindultak a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói pályázatán is, amit végül Lipics Zsolt pécsi színész nyert meg. Mivel azonban a Pinceszínház az államtól teljesen független intézmény, sem Emmi, sem NKA, sem egyéb, állami pályázati pénzt nem kap, egy ellenzéki vezetésű fővárosi kerület, Ferencváros támogatja, a k2 az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy ezúttal szakmai döntés fog születni. Fábián azt mondja, hogy
a korábbi színházi pályázatoknál már a kiírás pillanatában tudni lehetett, hogyan fog eldőlni a játszma, itt azonban bíztunk abban, hogy nem fideszes kerület lévén a szakmaiság dominálhat. Ahogy azonban végignéztem a pályázók háromórás meghallgatását, kikristályosodott bennem, hogy ez is egy előre lepörgetett játszma. Akit a képviselők preferáltak, annak alákérdeztek, akit meg nem, azzal kekeckedtek. Én egy jó időre elvesztettem a hitemet a színházi pályázatokban.
A k2 és Komáromi pályázatában az állt, hogy a k2 Színház évi két bemutatóját a Pinceszínházban tarthatja, ezenfelül a k2 szervezésében megvalósult volna többek között egy, az aznap reggeli híreken alapuló, improvizációs hírlapszínházi sorozat (amilyet korábban már megismerhettünk a Katona József Színházban), beavatószínházi sorozat, ifjúsági program, illetve egy havonta jelentkező színházi szitkom komikus karakterekkel, a kerület életére reflektálva. A szakmai együttműködést a színházépületen kívülre is kiterjesztették volna közösségi színházi projektek, színházi nevelési programok szervezésével, civilek és marginális társadalmi csoportok bevonásával. A szakmai bizottság javaslatát totálisan figyelmen kívül hagyó önkormányzati végeredmény óriási csalódást és felháborodást jelentett Fábián számára, aki úgy érzi, Csipkerózsika álmából ébredt arra, hogy

EZÚTTAL IS POLITIKAI TÉRBE KERÜLT EGY SZAKMAI, SZÍNHÁZI PÁLYÁZAT.

Ráadásul a Magyar Színházi Társaság közleménye tovább mélyítette csalódását, hiszen a hasonló kormányközeli pályázati ügyek és győztesek esetében mindig kemény hangon felháborodtak, most azonban egy se hús, se hal közleményt adtak ki az alábbi szöveggel:

Lehetséges, hogy szerencsésebb lett volna a sok értékes pályázatból többet ajánlani, mindenesetre meglepő és fájdalmas lehetett a közvélemény és legfőképp a bizottsági tagok számára, hogy az általuk ajánlott pályázó a végszavazásig nem jutott.

Majd hozzátették, hogy nem tartják szerencsésnek azt az elsöprő indulatot, ami Sztarenki Pál kinevezésének tényét kíséri. Aprócska folt a történeten, hogy Sztarenki a Magyar Színházi Társaság vezetőségének tagja, ám erről a közlemény nem tesz említést.

A döntéssel a k2 Színház, melyet már eddig is megtépázott a pandémia és a pályázati pénzek bizonytalansága (az Emmi többlettámogatási pályázatairól még semmit nem tudnak, noha májusban járt le a kihirdetési határidő), teljesen lehetetlen helyzetbe került, ráadásul a működésükhöz minimálisan kellő 30 millió forint helyett most az NKA-tól is csak meglehetősen alacsony összeget, négymillió forintot kaptak. Így a társulati tagoknak, akik nagy része már eddig is pizzafutárként dolgozott, hogy megéljen, máshol kell munkát vállalniuk, márpedig hogyan lehetne játszóhelyért lobbizni egy széteső társulattal?

Ezzel a szemben a Pinceszínház szeptember elsején megkezdi működését Sztarenki Pállal, aki korábban színészi és rendezői pályafutásán túl a zalaegerszegi Hevesi Színház művészeti vezetőjeként szerzett tapasztalatot.

DE NÉZZÜK, MI IS TÖRTÉNT A PINCESZÍNHÁZBAN.

A Pinceszínház kerületi fenntartású kis színház, mindössze 99 férőhellyel, a Ferencvárosban. Már eddig is a színházi szakma perifériáján foglalt helyet, viszont óriási potenciál van benne: az egyetlen budapesti színház, mely nem tartozik sem az Emmi, sem a főváros felügyelete alá, Budapest IX. kerületi önkormányzata működteti.

Valószínű ezzel is magyarázható az az óriási érdeklődés az igazgatói posztra kiírt pályázat körül, melyre tizenöten jelentkeztek, végül tizennégyen maradtak, mert Pozsgai Zsolt drámaíró, aki az Új Színház igazgatói székéért is indult Dörner György ellenében, a k2 Színház esélyeit javítandó az utolsó pillanatban gesztust gyakorolva visszalépett.

A szakmai bizottságban ők foglaltak helyet:
  • Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója
  • Őze Áron, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója
  • Csáki Judit színikritikus
  • Jászay Tamás színikritikus
  • Benedekfi István, az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkárság, Előadó-művészet Főosztályának vezetője
  • Döme Zsuzsanna alpolgármester
  • Szász János színházi és filmrendező
  • a Pinceszínház képviseletében Farkasné Bugyáki Beáta
A szakmai bizottság Komáromi György és a k2 Színház közös pályázatát találta a legérdekesebbnek, a legizgalmasabbnak, az ő személyét javasolta az igazgatói posztra. Az önkormányzati testület viszont, félresöpörve a szakmai bizottság véleményét, Sztarenki Pált hozta ki győztesnek az igazgatói székért folyó versenyben. A direktorok kinevezésének eddigi gyakorlatában nem először történik olyan, a döntéshozók nem veszik figyelembe a szakértőkből, színházi emberekből álló bizottság véleményét.

Sztarenki Pál az Index megkeresésére elmondta, szerinte a jelenlegi pályázati rendszer nem jó, de nem tudja, hogyan lehetne jobbat kitalálni. Ő abban a reményben adta be egyébként a Spiró György és Alföldi Róbert által is támogatói nyilatkozattal ellátott pályázatát, hogy van rá esély, hogy nyerhet. Nyilván a nagy játszmában ő csak egy gyalog volt a sok közül, mondja, de nem tudja és nem is kívánja kommentálni Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester többek közt a 9 nevű önkormányzati magazinban megjelent állítását:

Végtelenül elkeserítő döntés született ma a Pinceszínház igazgatójának kiválasztásakor. Ezen a téren az marad a kerületben, ami a Fidesznek kedves, változás leszavazva.

Baranyi szerint a Fidesz, a DK, az MSZP és a Momentum képviselői „friss nagykoalíciót” alkotva hagyták figyelmen kívül a szakmai bizottság javaslatát.

Sztarenki a Pinceszínházat elsősorban repertoárszínházként üzemelteti mostantól, ahogy eddig is működött, önálló társulat nélkül, bizonyos előadásokat pedig a IX. kerületi iskolákba szeretne elvinni, és osztálytermekben játszani. A munkát már nyáron elkezdte, szeptember közepétől pedig teljes bedobással indítja a szezont egyrészt a Covid-járvány miatt be nem mutatott, „bennragadt” produkciókkal, másrészt már meglévő előadások budapesti bemutatójával.

A FREESZFE EGYESÜLETTEL MINDENKÉPP EGYÜTT SZERETNE MŰKÖDNI,

ez a pályázati kiírásban is kötelező elemként szerepelt, egy vizsgaelődást a végzősök itt mutathatnak be. A Pinceszínházban lesz a premierje Jordán Tamás legújabb költői önálló estjének Levelek Adytól címmel, ezenkívül Trezor címen egy beszélgetéssorozatot is indít illusztris vendégekkel, elsőként Alföldi Róberttel. Sztarenki a vesztesként távozó k2 Színházzal is szeretne együttműködni, ha lenyugodnak a kedélyek, legalábbis felajánlotta nekik, hogy egyik előadásukat a Pinceszínház befogadja. Ezt azonban Fábiánék visszautasították, mert úgy érzik, árulás lenne azt a szellemi tőkét, amik ők tettek bele saját pályázatukba, ilyen módon bevinni a Pinceszínházba.

SZTARENKI PÁLYÁZATÁBAN AZ IS BENNE VAN, HOGY NÉHÁNY SZÉKET FENNTARTANA HAJLÉKTALANOKNAK, ILLETVE ROMA MŰVÉSZEKKEL SZERVEZNE PROGRAMOT A PINCESZÍNHÁZBAN.

Az új igazgató ugyanolyan szerény büdzsével gazdálkodhat, mint elődje: az önkormányzati 115 millióból és a 11 millió körülire saccolt jegybevételből. Sztarenki innentől fogva, noha nem tagja egyetlen más társulatnak, szabadúszóként, a saját bt.-je keretében sem játszhat, illetve rendezhet máshol, csak önkormányzati engedéllyel, ami szokatlan, más színházra nem jellemző gyakorlat. A Rózsavölgyi Szalonban jelenleg futó előadás próbáit, illetve a meglévő előadásokat még végigviheti, de mást nem vállalhat.

A szakmai bizottság mindegy egyes pályázónál kimondta, támogatja-e vagy sem, s indokolta is döntését. E szerint Bagossy László pályázata nem elég sokszínű színházat vázol fel, Bodansky György nem teljesítette a pályázati kiírásokat, Kutszegi Csaba pályázata körvonalazatlan, és nem határoz meg egyértelmű színházi koncepciót, Szirtes Balázsé pedig nem helyspecifikus, nem reagál arra, miként lehetne a Pinceszínház ferencvárosi színház. Sztarenki pályázatáról az volt az összegző vélemény, hogy van benne egy erős színházi szellemiség, ugyanakkor széttartó és nem elég koherens ahhoz, hogy kitűnjön a budapesti színházi szakmából.

Komáromi Györgyöt is megkerestük, ő nem kívánta kommentálni az önkormányzat döntését.

Mi a baj?… Átpolitizálódott a teljes magyar közélet és a művészet. Ez megöli a szakmát, megöli a mesterségeket

– írta Ruszt József 2005-ben. A mondat Sztarenki pályázatában olvasható.

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,242,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,62,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,8,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,3,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,38,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,64,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,329,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,369,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,601,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,223,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,58,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,68,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: Eldőlt a játszma, a Pinceszínház indul, a k2 meg tönkremegy
Eldőlt a játszma, a Pinceszínház indul, a k2 meg tönkremegy
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2021/09/eldolt-jatszma-pinceszinhaz-indul-k2.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2021/09/eldolt-jatszma-pinceszinhaz-indul-k2.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content