Újra átfogó színházi fesztivál az online térben

Szeptember 16-25. között másodjára rendezik meg hazánk egyetlen online színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. Az eseményen tizenkilenc prózai és gyerekelőadás tekinthető meg, és egyúttal versenyzik a zsűri és a közönség szavazataiért.

Az eSzínház az új évadkezdetet egyedülálló online eseménnyel, az eSzínház Fesztivállal ünnepli. Mindez remek alkalom a színházaknak és társulatoknak, hogy ország-világ előtt megmutassák magukat, és kötöttségektől mentes lehetőség a nézők számára, hogy bárhol, kényelmesen élvezhessenek színházi produkciókat. Méghozzá nem is akármilyeneket!

Az eSzínház Fesztivál ugyanis törekszik arra, hogy olyan online streamre adaptált, innovatív képi világú, magával ragadó felvételeket mutasson meg, amelyek hiánypótlóak Magyarországon. Így az érdeklődők szeptember 16-25. között tizenkilenc előadás közül válogathatnak kedvükre, és kilenc napon át bármikor megnézhetik például az Örkény Színház, a Vörösmarty Színház, a FreeSZFE, a Radnóti Színház, a KVTársulat, a Katona, a Forte Társulat, a Madách Színház, a Weöres Sándor Színház vagy éppen a Vígszínház produkcióit.

A fesztivál előadásait bérlettel és egyedi jegyvásárlással is meg lehet nézni. Minden online történik, így a jegy valójában egy megtekintési jogosultság, amelyet a néző a fesztivál ideje alatt, azaz szeptember 16-a és 25 között szabadon, bármikor felhasználhat.

Az előadások két kategóriában láthatók, így háromfajta bérlet közül választhatnak az érdeklődők: prózai előadások, gyerek- és ifjúsági előadások és teljes fesztivál bérlet, de akár egyetlen előadás is megnézhető, egyedi jogosultsággal.

Idén is lesz kedvezményes un. early bird bérletvásárlási időszak, továbbá hagyományt teremtve, idén is ingyenesen nézhetőek meg a színházszakmai (online) kerekasztal beszélgetések, amelyek a fesztivált kísérik. 

A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza, továbbá a Papageno és CultureCrane különdíj is átadásra kerül.

A szakmai zsűrit
Fullajtár Andrea színművész,
Béres Attila igazgató-rendező,
Göttinger Pál rendező,
Kelemen Kristóf dramaturg és
Tóth Barnabás filmrendező alkotja.

A zsűri munkájában részt vesz továbbá Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője.

A nyertesek pénzdíjazásban is részesülnek. A szakmai zsűri mellett a nézők nem csupán nevethetnek, elgondolkodhatnak egy-egy klasszikus vagy éppen formabontó előadás láttán, de szavazhatnak is: ezzel a közönség is értékeli és díjazza a produkciókat mindkét kategóriában.