MÁR KÉT HELYSZÍNEN JELENTKEZIK AZ OPERABEAVATÓ!

“Két tematika, két helyszín! A 6szín mellett a Magyar Zene Házában is látható ősztől népszerű sorozatunk” – közölte a Delta Produkció.

A Delta Produkció közleménye:

Az Operabeavató korábbi tematikájában a Figaro házassága, a Così fan tutte és a Don Giovanni is szerepelt. Mint azt közönségünk megszokta, előadásainkon az ötletgazda Dinyés Dániel vezeti be a nézőket a zene rejtelmeibe, míg az operai próbafolyamatba Göttinger Pál rendező enged betekintést. A Szöktetés a szerájból című daljáték két részletével júniusban nem csak idei évadunkat, de Mozart-ciklusunkat is lezártuk.

A 2022/2023-as évadban Erkel Ferenc klasszikusa, a Bánk bán kerül terítékre, méghozzá új helyszínen, a Magyar Zene Házában. A művet, amelyről mindenkinek van legalább egy gondolata, az évad során művészeti vezetőink a jól megszokott felállásban elemzik majd, sőt: szedik ízekre.

Maradunk a 6színben is! Bánk bán tematikánkkal párhuzamosan ugyanis elindul az Operabeavató új sorozata: A rendező közbeszól. Göttinger Pál vezetésével ezen alkalmakkor nem egyetlen művet tárgyalunk, hanem jól ismert hívószavak, kulcsfogalmak (Pl.: hazugság, szenvedély, álruha, gyilkosság) operai megjelenését mutatjuk be.

A fogalmakat feldolgozó sorozat 2022 szeptemberétől a 6színben látható, a Bánk bán egész évadon át tartó elemzésének helyszíne a Magyar Zene Háza.