Operabeavató: A rendező közbeszól

Az előadást 14 és 100 év között mindenkinek ajánljuk! 

 „Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Mi azt valljuk, hogy e két dolog egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?” 

 A Delta Produkció rendhagyó előadás-sorozata évek óta telt ház előtt bizonyít, és teszi mindenki számára élménytelivé az opera műfaját. A beszélgetős koncerteken olyan összefüggések után kutatnak az alkotók a legismertebb művekben, amelyekre egy szokványos opera előadás alatt nincs lehetősége a hallgatónak. Aki már járt Operabeavatón tudja, hogy nincs két egyforma előadás. Göttinger Pál az operai próbafolyamatba enged betekintést, míg Dinyés Dániel a történeteivel varázsol kontextust a zene köré. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estékhez nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak. 

A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában bemutató, népszerű produkció a 2022/23-as évadának új sorozata: A rendező közbeszól. Ezen alkalmak nem egyetlen mű végigtárgyalását tűzik ki célul, hanem az epizódok egy-egy hívószó köré épülnek játékos formában, az adott este témájához választva részleteket a teljes operairodalomból. Minden előadás egy másik fogalmat jár körül, olyasmiket, amelyek karmesterekkel, énekesekkel, rendezőkkel szembejöhetnek a munkájuk során – így nem csak velük, hanem a nézőkkel is (például a hazugság, szenvedély, gyilkosság, álruha, kardozás, hadarás). Mindez játékosan, szabadon, szórakoztatóan. Dinyés Dániel karmester-zeneszerző és Göttinger Pál rendező évek óta futó sorozatának hasonló, mégis megújuló változata egész évben látható a 6szín műsorán. 

Az előadás hossza: 180 perc 
Felvonások száma: 2

Művészeti vezető: 
Dinyés Dániel 

Rendező:
Göttinger Pál

DELTA PRODUKCIÓ
Produkciós vezető: Gerlóczi Judit, Kövesd Zsuzsa