Szeptemberben ismét eSzínház Fesztivál

Szeptember 16–25. között második alkalommal rendezik meg az ország egyetlen online színházi találkozóját, az eSzínház Fesztivált, amelyen 19 produkció látható.

Az eSzínház Fesztivál célja kettős: egyrészről az elmúlt évek nehézségei, a Coviddal sújtott évadok ellenére megmutatni a színházak értékes alkotásait, másrészt bemutatni, hogy az online vetítésre (streamre) adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, új megközelítést, így biztosítva egyedi élményt a nézők számára. Az eSzínház Fesztivál a bevétel jelentős részét a színházaknak és társulatoknak fizeti meg, így támogatva munkájukat, működésüket.

A zsűri tagjai: Fullajtár Andrea színművész, Béres Attila igazgató-rendező, Göttinger Pál rendező, Kelemen Kristóf dramaturg és Tóth Barnabás filmrendező. A zsűri munkájában részt vesz Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. A nyertesek pénzdíjazásban részesülnek, emellett átadnak több különdíjat, és a közönség is szavazhat.

A fesztiválon olyan színházak és társulatok előadásaival találkozhatnak a nézők, mint a Bethlen Téri Színház, az Exit Generáció, a Forte Társulat, a Freeszfe Egyesület, a Független Színház Magyarország, a Katona József Színház, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, a Kolibri Színház, a Kőszegi Várszínház, a KV Társulat, a Madách Színház, az Örkény István Színház, a Radnóti Színház, a Szegedi Pinceszínház, a Vígszínház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Zichy Szín-Műhely. A fesztivált ingyenesen megtekinthető online szakmai beszélgetések kísérik.