Pure Voice Akadémia - ISMERD MEG OKTATÓINKAT! - Göttinger Pál bemutatkozása




Göttinger Pál 1983-ban született Budapesten. 2007-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán, Székely Gábor osztályában. 

Jelenleg szabadúszó, együttműködésben az Orlai Produkciós Irodával, a Kőszegi Várszínházzal, a Momentán Társulattal, a Magyar Zene Házával, a Delta Produkcióval, az Ördögkatlan Fesztivállal, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és a Szegedi Nemzeti Színház operatagozatával. Korábban a Pesti Magyar Színiakadémia, később a Színház– és Filmművészeti Egyetem óraadója.

A prózai színházi előadások és a Magyar Rádiónak készített hangjátékok mellett rendezett barokk, belcanto, verista és kortárs operát, kórusimprovizáción alapuló zenés előadásokat, magyar és francia operettet és magyar musical-ősbemutatókat is.

"Örömmel vállaltam a felkérést, a célkitűzések között különösen üdvözlöm a nem szorosan vett énektechnikai témák megjelenését, hanem a művészlétet általában befolyásoló, de a képzésben hagyományosan kevés szerephez jutó szempontokat (mint a mentálhigiéné, vagy a közösségi alkotás megtapasztalásának gyakorlatai)."

"Egy olyan gyakorlatsor összeállításával készülök, amely a játékosságot, egymásra figyelést, a saját és mások színpadi tetteinek következményeit, a gyors és értelemszerű reagálás technikáit tárgyalja, azaz koncentrációs játékok, improvizáció és a napi próbatermi munkára lefordítható tippek-trükkök vegyesen szerepelnek majd benne. Mindezek mellett szóba kerül a karakterformálás és a zenés produkciók létrehozásának magyarországi gyakorlatával is foglalkozunk majd."

"Olyan megjegyeznivaló tapasztalásokat tervezek, amit az énekesek fel tudnak majd használni a későbbiekben is, hogy oldott és minőségi időnek éljék meg a próbatermi-színpadi munkát, ne csak konok teljesítménykényszernek."