Új néven folytatja tovább a k2 színház társulatának egy része

Perpetuum Manufaktúra néven folytatja tovább tevékenységét a k2 színház tagjainak egy része, miután augusztus 6-án a társulat megtartotta utolsó előadását az Ördögkatlan Fesztiválon – írja a Színház.online.

„A Perpetuum Manufaktúra (A-PER-TÚRA) egy olyan színházi alkotóközösséget jelöl, amelynek tagjai a színházon túl több, különböző művészeti és társadalmi projekt égisze alatt kíváncsisággal és nyitottsággal igyekeznek tágítani a közönséggel – a közösség tagjaival – való találkozás lehetőségeit (...)”

– olvasható a társulat honlapján.

Az alkotóközösség már be is költözött új próbahelyszínére, a Gólem Központba, de nemsokára saját termet szeretnének. Összesen öt új bemutatóval készülnek, ebből egynek a próbáit még a k2 alatt kezdték meg. Ezen kívül tantermi fesztivált is rendeznek, és „Nekem is jár a kávé” címen rendhagyó stand up esteket tartanak majd.

Már januárban tudni lehetett, hogy 12 év után korábbi formájában nem fog fent maradni a k2 színház. A megszűnés okai között a folyamatos anyagi bizonytalanság, a pályázati támogatások kiszámíthatatlansága, az állandó játszóhely hiánya és a személyes ellentétek is szerepet játszottak.

A k2 színházat Fábián Péter és Benkó Bence még egyetemi éveik alatt alapították Kaposváron. Bő tízéves működésük alatt a magyar független színházi szcéna egyik legjelentősebb társulata lettek. Rendszeresen szerepeltek hazai és külföldi fesztiválokon.