Kolonits Klára két este is beugrik Gulnara szerepébe A kalóz című operába

Ferenczy Orsolya betegsége miatt a május 5-i, péntek este 7 órakor kezdődő Latinovits Zoltán bérletes, valamint a május 6-i, szombat délután 3 órakor kezdődő Kiss Manyi bérletes Verdi A Kalóz című operájában Gulnara szerepét Kolonits Klára Kossuth-díjas operaénekes énekli.

Verdi kevéssé ismert operáját Magyarországon először a Szegedi Nemzeti Színház mutatta be április 14-én Göttinger Pál rendezésében.

A darab története szerint a kalózvezért alakító Tötös Roland új megbízatást kap: meg kell támadnia Seid pasát, akit Szélpál Szilveszter személyesít meg. A harc során Corrado kimenti a pasa rabszolganőit az égő háremből. Elfogják, de Seid kedvenc háremhölgye, a Gulnarát alakító Ferenczy Orsolya beleszeret, kiszabadítja és megöli a pasát.

Corrado azonban nem viszonozza a hirtelen jött szerelmet, menyasszonya, Medora várja otthon, akit a kettős szereposztásban Máthé Beáta és Kónya Krisztina alakít, aki – miután a kalózok vezérük nélkül tértek haza – megmérgezi magát. Mikor Corrado értesül menyasszonya haláláról, a tengerbe veti magát.

A hétvégi két előadást követően az operát az évad végéig már csak két alkalommal – június 8-án és 9-én – láthatja a közönség, akkor már minden bizonnyal ismét Ferenczy Orsolyával.