11. alkalommal rendezik meg a Kórusok Éjszakáját

2023. június 3-án 11. alkalommal kerül megrendezésre a Kórusok Éjszakája nyári eseménye. Az évről évre megszervezett téli és nyári fesztivál ismét énekhanggal tölti meg Budapesten a Palotanegyedet. A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy énekelni bárhol és bármikor jó.

Az esemény 16 órakor az Éneklő Kerttel kezdődik a Múzeumkertben, mely során az ország minden szegletéből és külföldről érkező kórusok egy rövid bemutatkozóval ismertetik magukat.

A program helyszíneit a Palotanegyed izgalmas terei adják: a Vörösmarty Mihály Gimnázium, a PPKE Gesztenyés kert, a Nemzeti Múzeum, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kertje, a Szent Anna Kollégium, a Lőrinc pap tér 3., a Krúdy utca 11. és a Krisztus Király Plébánia Kápolnája.

Az est folyamán 25 kórus összesen 47 koncertet ad különböző műfaji kategóriákban (folk, hagyományos zene, könnyűzene, kortárs zene, gyerekkar), majd a fesztivál a Közös Énekléssel zárul a Pollack Mihály téren, mely során a közönség, a fellépők és a szervezők közösen tapasztalhatják meg az együtt éneklés örömét és varázsát. A szervezők szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt!

Részletes információ az eseményen fellépő kórusokról, programról, valamint a jegyvásárlásról a Kórusok Éjszakája honlapján érhető el ide kattintva.

A Kórusok Éjszakáját Tóth Árpád művészeti vezetésével a Csíkszerda Egyesület önkéntesei, a Csíkszerda kóruscsalád tagjai szervezik.