Akár Föld körüli útra is elindulhatunk, s csak a Nagyerdőig kell elmennünk hozzá!

Debrecen – Ismét beköltözik a színház a fák közé: egy hónap múlva kezdetét veszi a Nagyerdei Szabadtéri Játékok.

Június 7-ével újra megnyílnak a Nagyerdei Szabadtéri Színpad kapui. A nyári évadot egy fekete komédiával indítja a szervező Csokonai Színház, Tracy Letts Augusztus Oklahomában című darabjával, melyet a Zenthe Ferenc Színház hoz el Debrecenbe az Országos Színházi Találkozókeretében.

Azután családi musicaleké, a TRIP és az Orlai Produkció vígjátékaié a színpad, de nem maradnak el a Csokonai Színház nagysikerű előadásai sem, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy a Balfácánt vacsorára. A Nagyerdei Szabadtéri Játékok hamarosan kezdődő programsorozata a minőségi szórakoztatás jegyében kínál igazi nyári színházi élményeket.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway-sikerével, az Augusztus Oklahomában című izgalmas krimivel indul a programsorozat június 7-én.

Tracy Letts 2007-ben bemutatott, többszörös Tony- és Pulitzer-díjas tragikomédiája nemcsak krimi, hanem frenetikus vígjáték, családi dráma és igazi amerikai mese veszélyes titkokkal.

A tavalyi Tesla alkotói egész estés, látványos családi musicallel érkeznek: a Vadak ura a jól ismert klasszikus családi musicalek értékteremtő hagyományait követve látványos jelmezkavalkádban, dinamikus dalokkal és koreográfiákkal, 21. századi vizualitással mutatja be a „nyolc klán” által vezetett erdő életét június 12-én,13-án és 14-én.

A balfácánok bajnoka is megérkezik a Nagyerdő fái közé: a Csokonai Színház társulata mutatja be a népszerű Balfácánt vacsorára című francia vígjátékot június 20-án.

Az egyik legismertebb Verne alkotás, a 80 nap alatt a Föld körül különleges utazása ihlette a TRIP június 27-én látható vendégelőadását,

majd Corie és Paul, az első lakásukhoz jutó friss házasok fordulatos kálváriájának lehetünk tanúi Neil Simon híres vígjátékában: a Mezítláb a parkban, az Orlai Produkció előadása július 2-án lesz látható.
Izgalmas a kor és a helyszín: Párizs az 1900-as világkiállítás idején. A nulladik perc története egyszerű: az össze nem illőnek gondolt pár – Marcel és Georgette – megküzd azzal, valóban egymásnak valók-e. A Göttinger Pál-darabot Udvaros Dorottya, Grisnik Petra, László Lili, Pataki Ferenc, Rohonyi Barnabás és Ficzere Béla játsszák július 4-én.

Július 11-én és 12-én grunddá alakul a nagyerdei színpad: A Pál utcai fiúké lesz a főszerep,

majd Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül szövődik zseniális ponyvaparódia augusztus 7-én. A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség a TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház koprodukciójában, a Budapest Bár zenekar közreműködésével. Az ünnepek után augusztus 22-én és 23-án újra jön A padlás, a Csokonai Színház megunhatatlan előadása.

A jegyárusítás már megkezdődött. Jegyek a Csokonai Színház Jegypénztárában (Csokonai Fórum) és a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon vásárolhatók.

2023 nyarán a Nagyerdei Szabadtéri Színpad a III. Debreceni Ünnepi Játékok egyik kiemelt helyszíne lesz, ennek programját önálló felületen teszik közzé a szervezők.