Hét premier a Thália Színház új évadában

Hét premierrel, köztük több magyarországi bemutatóval terveznek a Thália Színházban, ahol négy taggal bővül a társulat.

A Thália Színház 2023/24-es nagyszínpadi bemutatóinak sorát a Groucho Marx életéről szóló virtuóz vígjáték, Arthur Marx és Robert Fisher darabja nyitja – szereplői: Vida Péter, Mórocz Adrienn és Hevesi László, rendezője: Paczolay Béla. A humoripar és showbiznisz fenoménjának története – a hollywoodi csillogás sötét oldalával, Magyarországon először – Nőt vagy életet címmel kerül színre 2023. október 14-én.

A háromszereplős előadást Petr Zelenka Beckham című vígjátéka követi. A darab a sztárfocista hírhedt bulvárbotrányáról, illetve egy profi hazugsággyárosról és annak hívatlan lelkiismeretéről szól – főbb szerepekben Görög Lászlóval, Czakó Julival, Csőre Gáborral, Mózes Andrással és Csarnóy Zsuzsannával. Az előadás rendezője, Keszég László, a bemutató 2023. december 2-án lesz.

A következő év februárjától lesz látható Ray Cooney tipikus angol bohózata, az Egy a ráadás, amelynek főszereplői Zayzon Zsolt, Vida Péter, Czakó Juli és Bede-Fazekas Szabolcs lesznek. Az előadást Tasnádi Csaba rendezi, és 2024. február 17-én kerül először színre.

A Nagyszínpadon bemutatásra kerülő darabok sorát egy klasszikus francia vígjáték, Eugéne Labiche Nyakamon a nászmenet című műve zárja 2024. április 13-án. Az előadást közkedvelt világslágerekkel tűzik műsorra, főbb szereplői: Jaskó Bálint, Sóvári-Fehér Anna, Görög László, Nagy Viktor, Hevesi László, Gubás Gabi és Szabó Győző, rendezője Kelemen József lesznek.

A Thália Télikertbe elsőként Joe Orton fekete komédiája, a Szajré érkezik, Szervét Tibor rendezésében. A darab szereplői Szabó Győző, Gubás Gabi, Hevesi László, Jaskó Bálint és Zayzon Zsolt. Bemutató: 2023. december 1.

A Télikert második bemutatója Terry Johnson Hisztéria című darabja, amit Horváth Illés állít színpadra, Szervét Tibor, Czakó Juli, Tamási Zoltán és Mózes András szereplésével. A „pszichológiai bohózat” 2024. április 19-én mutatkozik be a nagyérdeműnek.

Az idősödő Maria Callas mesterkurzust tart énekeseknek, közben a múltba réved. Megéri az áldozat a művészetért? Terrence McNally Mesterkurzus című műve, Molnár Piroska jutalomjátéka, egyben az évad utolsó bemutatója a Télikertben, amit Göttinger Pál rendez majd. Molnár Piroska mellett, az előadás további szerepeiben Bordás Barbara, Mórocz Adrienn, Jaskó Bálint és Darvas Benedek lesz látható 2024. május 3-tól.

A 2023/24-es évadtól a Thália társulatához csatlakoznak: Görög László és Czakó Juli – akiket a Télikertben bemutatott Ványa bá című előadásban már láthatnak a nézők –, továbbá Jaskó Bálint és Kövesi Csenge. A színháztól távozik Ember Márk és Bokor Barna.