Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

OKTÓBERBEN INDUL A CSOKONAI ÖSSZMŰVÉSZETI PROGRAMJA, A MAGDAFESZT

Október 1-től ismét a nők irodalmi, művészeti jelenlétére, a női identitás mibenlétére, a női tapasztalatra és kifejezésmódra fókuszál a Csokonai Színház negyedik alkalommal megrendezett programsorozata, a MagdaFeszt. „A fesztivál női alkotókra, női szempontokra koncentrál a társművészetekről sem megfeledkezve, olyan, nemzetközileg is izgalmas projektekkel, amelyek kortárs, mai eseménysorozattá teszik – mondta a MagdaFesztről Puskás István, Debrecen alpolgármestere. Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója azt a kezdeti szándékot hangsúlyozta, amellyel 2017-ben megalapították a fesztivált: Szabó Magda 100. születésnapján egy olyan összeművészeti eseményt szerettek volna létrehozni, amelyet a debreceni születésű írónő életműve inspirál, és olyan egyedi, izgalmas produkciókat lát vendégül, amelyeket érdemes megismernie a közönségnek.” A MagdaFesztre meghívást kapott a kortárs román színház egyik legizgalmasabb alkotója, Gianina Cărbunariu, a nagyváradi társulat pedig október 5-én a CSI

Szeged: VÁLTOZÁS A REPERTOÁRBAN!

Kedves Nézőink,

a járványügyi helyzetből adódóan az alábbi műsorváltozásról tájékoztatjuk Önöket.

A 2020. október 24-re és 25-re tervezett Tannhäuser előadások pótlására, a produkció nagysága és a külső résztvevők nagy száma, egyeztethetőségének nehézségei miatt, nem kerül sor. Az ezekre az előadásokra szóló jegyek és bérletek 2020. december 22-ig válthatók be bármely más meghirdetett saját előadásra vagy az évad végéig érvényes voucherre cserélhetők a jegyirodában.

Nem maradnak operaélmény nélkül a műfaj szerelmesei. 2020. december 22-én Henry Purcell Dido és Aeneasát illetve Tom Johnson: Négyhangú Operáját Göttinger Pál rendezésében mutatja be a Szegedi Nemzeti operatagozata a Kisszínházban.

A Chicago című musical bemutatását is érinti a változás. A darab műsorra tűzésének olyan feltételeket szab a szerzői jogi szerződés, amelynek a vírushelyzetben nem tud megfelelni a teátrum, ezért annak bemutatóját tervezetten a következő évadra halasztjuk. A musical december 18-i premierjének helyébe Patrick Barlow: 39 lépcsőfok c. krimi-vígjátéka kerül a Nagyszínházban, Horgas Ádám rendezésében.

Kérdéseikkel kapcsolatban munkatársaink az alábbi elérhetőségeken állnak rendelkezésükre:

Jegyiroda nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 10 - 17 óráig, szombaton 10 - 12 óráig
Telefon: 62/554-714; 62/554-715; 62/554-716