Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Meet Zsuzsanna Szálka, a Hungarian international cultural manager© Gábor Valuska

Zsuzsanna Szálka is an international cultural manager and lecturer in cultural management. She has been the co-ordinator of CEU Culture Hub, the director of Átlátszó Hang New Music Festival, Budapest, programme advisor to the House of Music in Hungary, music curator of Ördögkatlan Festival and the founder and festival manager of the Night of Choirs Budapest. She has been a recurring visiting lecturer on cultural institutions in the Cultural Heritage Studies Programme of CEU since 2014, and a guest lecturer on cultural management at universities in Budapest, Pécs and Lviv. Between 2014-2017 she was the head of concert management of the Liszt Academy of Music. Between 2007 and 2013 she worked as manager of International Affairs at Müpa, Budapest. More recently, Zsuzsanna was also project manager of MusicaFemina International (2018-2020) and Play It Loud (2021-2023), two EU projects with the aim of raising awareness about gender balance in the music sector, with the help of its internatio

De most komolyan?!

Aki szerint a komolyzene a rizsporos parókát viselő urak és a kitömött rókával takarózó hölgyek szórakoztatására jött létre, annak van egy jó hírünk. De ennek megismeréséhez előbb fel kell szállunk a KOMP-ra.

A Magyar Zeneművészeti Társaság Mini-Fesztiválja elérte a krisztusi kort, így újjászületve KOMP néven hozza el a komolyzene hallgatás élményét, 2020. október 13–15. között.

A háromnapos eseménynek, a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivál keretén belül, a Tesla LOFT épülete ad otthont. A helyszín és az estek felépítése is indokolja, hogy otthon hagyjuk a nagyestélyit és a szmokingot.

A CÉL, HOGY A KÖZÖNSÉG ÉREZZE ÉS ÉRTSE A ZENÉT.

Ebben segítségünkre lesz egy zenetörténész, aki végigkalauzol minket, történetet adva a hangjegyekhez.

EMELLETT MINDEN ESTE EGY A KOMOLYZENÉHEZ KÖTŐDŐ, DE MÁS MŰFAJBAN MOZGÓ VENDÉG SZÍNESÍTI, GAZDAGÍTJA A KOMOLYZENEI ISMERETEKET.

A nyitó napon Tóth Árpád karnagy, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a kórusművészet és a komolyzene kapcsolatáról.
Október 14-én a műfaj színházi alkalmazásáról, Göttinger Pál árul el a közönség számára nem biztos, hogy egyértelmű részleteket.
A záróestén, pedig a Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara, aki komolyzenei tanulmányaira és könnyűzenei karrierjére alapozva mesél a műfajok kapcsolódásáról.