De most komolyan?!

Aki szerint a komolyzene a rizsporos parókát viselő urak és a kitömött rókával takarózó hölgyek szórakoztatására jött létre, annak van egy jó hírünk. De ennek megismeréséhez előbb fel kell szállunk a KOMP-ra.

A Magyar Zeneművészeti Társaság Mini-Fesztiválja elérte a krisztusi kort, így újjászületve KOMP néven hozza el a komolyzene hallgatás élményét, 2020. október 13–15. között.

A háromnapos eseménynek, a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivál keretén belül, a Tesla LOFT épülete ad otthont. A helyszín és az estek felépítése is indokolja, hogy otthon hagyjuk a nagyestélyit és a szmokingot.

A CÉL, HOGY A KÖZÖNSÉG ÉREZZE ÉS ÉRTSE A ZENÉT.

Ebben segítségünkre lesz egy zenetörténész, aki végigkalauzol minket, történetet adva a hangjegyekhez.

EMELLETT MINDEN ESTE EGY A KOMOLYZENÉHEZ KÖTŐDŐ, DE MÁS MŰFAJBAN MOZGÓ VENDÉG SZÍNESÍTI, GAZDAGÍTJA A KOMOLYZENEI ISMERETEKET.

A nyitó napon Tóth Árpád karnagy, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a kórusművészet és a komolyzene kapcsolatáról.
Október 14-én a műfaj színházi alkalmazásáról, Göttinger Pál árul el a közönség számára nem biztos, hogy egyértelmű részleteket.
A záróestén, pedig a Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara, aki komolyzenei tanulmányaira és könnyűzenei karrierjére alapozva mesél a műfajok kapcsolódásáról.