Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Törőcsik Mari összehozta egy estére Alföldi Róbertet és Vidnyánszky Attilát

Törőcsik Mari máig velünk él, kedden például összehozta a Nemzeti Színház korábbi és mostani igazgatóját is egy estére. A közönség több percig állva, némán tisztelgett a Nemzet Színésze előtt. „Hiányzik belőlünk a nagyvonalúság. A felülemelkedés képessége. Boldogító érzés, amikor ezzel mégiscsak találkozik az ember.” Törőcsik Mari mondatait nem véletlenül választotta a rendező, Bérczes László a keddi, a magyar dráma napján megrendezett „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Mari-emlékest mottójává, hiszen a mai magyar színházi életből nagyon is hiányzik a nagyvonalúság és a felülemelkedés is. És igaza volt: tényleg boldogító érzés volt megtapasztalni, hogy ha máskor nem is, de egy ilyen megemlékezés erejéig képes ez a végletesen szétszakított szakma valamennyire közösen kiállni valamiért. Konkrétan Törőcsik Mariért. Újra. Legutóbb a 80. születésnapján volt így. Hiszen ő valóban senkié és mindenkié, nemigen sajátíthatja ki semelyik oldal, egész élete és művészete erről szólt. Az est Maár Gyul

Képzeletbeli Katlan

Sziasztok,

idén sajnos nem találkozhattunk - ez rémes, nincs mit szépíteni rajta. Viszont azt találtuk ki, játszásiból, hogy meghívunk titeket: a fesztivál tervezett napjai következnek most... tehát hunyjuk be együtt a szemünket, és álmodozzuk végig a következő napokat. Játsszuk azt, hogy ott vagyunk, és mondjuk el egymásnak, hogy mi történik épp velünk.

A Képzeletbeli Katlan tehát hamarosan megnyílik - és mi szorgosan jelentkezünk képzeletbeli, most-épp-mi-történne híradásainkkal a Facebookon, #képzeletbelikatlan jeligére!