Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Irodalom Éjszakája 2021

BELGIUM (VALLÓNIA – BRÜSSZEL) | ANTOINE WAUTERS | Nézz a lábad elé Fordította: Bíró Péter Antoine Wauters (*1981) Francia nyelvű belga író, forgatókönyvíró, az utóbbi évek belga irodalmának egyik izgalmas felfedezettje. Nos mères (Anyáink) című első regénye (2014) széles körben feltűnő sikert aratott. A 2018-ban megjelent Pense aux pierres sous tes pas (Nézz a lábad elé) lelkes fogadtatásban részesült és bejutott a Prix Décembre döntőjébe, valamint elnyerte a Második regény díjat. Nézz a lábad elé! Egy egymást követő diktátorok által modernizálni próbált ismeretlen nevű országban járunk, ahol a szüleik farmján, a pusztaság kellős közepén él egy ikerpár. Marcio a földeken dolgozik kemény, erőszakos apjukkal, Léonora pedig anyjuknak segít a háztartásban. Alig tizenkét évesek, szinte elválaszthatatlanok, és a játékaik gyakran tiltott területre tévednek. Egy este, amikor az istállóban heverészve egyre bizalmasabb testi közelségbe kerülnek, felbukkan az apjuk, és rájön, hogy igaz, amit régó

Képzeletbeli Katlan

Sziasztok,

idén sajnos nem találkozhattunk - ez rémes, nincs mit szépíteni rajta. Viszont azt találtuk ki, játszásiból, hogy meghívunk titeket: a fesztivál tervezett napjai következnek most... tehát hunyjuk be együtt a szemünket, és álmodozzuk végig a következő napokat. Játsszuk azt, hogy ott vagyunk, és mondjuk el egymásnak, hogy mi történik épp velünk.

A Képzeletbeli Katlan tehát hamarosan megnyílik - és mi szorgosan jelentkezünk képzeletbeli, most-épp-mi-történne híradásainkkal a Facebookon, #képzeletbelikatlan jeligére!