Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Csehov, Virginia Woolf és rengeteg kortárs szerző darabja az eSzínház Fesztiválon

Az elmúlt két évadban többet ültünk otthon a képernyők előtt, mint valódi színházakban, ha új bemutatókat vagy régebbi sikerdarabokat akartunk látni. Bár most ősszel újranyitottak a színházak, az eSzínház úgy döntött, hogy egy stream fesztivállal nyitja meg a 2020/2021-es évadot, mi pedig elhoztuk a 10 legjobban várt előadást, amiket szeptember 17-26 között nézhetünk meg bármikor, bárhonnan. 1. Boross Martin: Kiváló dolgozók - igaz történetek a gondoskodásról (Örkény Színház) Az előadást ITT nézheted meg az eSzínház Fesztiválon. A Stereo Akt művészeti vezetője Boross Martin nem először dolgozott színházban a színészek mellett civilekkel is (például legutóbbi rendezésében az Ex Katedrában ), viszont az Örkény Színházban ezzel a részvételi színházi előadással mutatkozott be rendezőként. A járvány alatt talán a megszokottnál többször gondoltunk bele némi empátiával a szociális szférában dolgozók helyzetébe, de lássuk be, legtöbbször elfeledkezünk róluk, mindennapi alázatos munkájukat ter

Faültetés a Katlanban

„Még akkor is, ha tudnám, hogy holnap a világ darabokra hullik, elültetném az almafámat.” (Luther Márton)

Kedves Helyi Lakosok, Kedves Barátaink a Nagyvilágban!

Ezen az októberi hétvégén elköszönünk ettől a vírusos, nehéz évtől, elköszönünk a kétszer is elmaradt 13. Ördögkatlantól.

De ez a búcsú azt is jelenti, hogy a jövőre gondolunk, ami csak jobb lehet. Márpedig aki fát ültet, az hisz a jövőben, és mi hiszünk benne. A világ most darabokban – de éppen azért: minden egyes elültetett fa, cserje, bokor egy szavazat az élet mellett. Gyertek, ültessetek, ültessünk, hátha ezek a gyökerek is segítenek összetartani a világot.

PROGRAM:

A faültetéseken a MASZK ajánlott!

Nagyharsány
Október 23-án 15.00 órakor faültetés a Vásártér utcában (vendégek: Faluturisták, Beck Zoli és barátai, Szuhay Marci és Kiss Andor)

Villánykövesd
Október 24-én 10.00 órakor gyümölcstermő bokrok ültetése a játszótér mellett (vendégek: a Zöld-Híd Alapítvány játszóháza)

Beremend
Október 24-én 15.00 órakor faültetés a beremendi Szoborparkban-Lovaspályán (Faluturisták), utána 17.30-kor a k2 Színház ősbemutatója („Béke”) a színházteremben.


k2 Színház: BÉKE (avagy a nagy Dionüszia)

ősbemutató

Az előadáson a MASZK kötelező!

Vajon mit mondanánk az Isteneknek, hogy végre békét teremtsenek a világban? Vagy legalább Magyarországon? Baranyában például? Mondjuk, Beremenden, ahol először játsszuk ezt az előadást… Az úgynevezett kisembert kérdezzük: önmagunkat, benneteket, akik jelenlétetekkel megtisztelitek az előadást. Nézőinkkel együtt szeretnénk újratanulni a szólásszabadság jogát, s ha csak egy estére is, megülni a szabadság táplálta béke ünnepét.

Játsszák: Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel, Piti Emőke.
Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn, Horváth Viktória
Író / Rendező: Benkó Bence, Fábián Péter

A belépés ingyenes (beremendieknek lakcímkártyával, másoknak regisztrációval – regisztrálni a honlapon tudtok!)