Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Nyilvánosságra hozták az idei Vidor Fesztivál színházi programját

Klasszikus színházi vígjátékokat és komédiákat láthat a közönség az augusztus 27. és szeptember 4. közötti Vidor Fesztiválon Nyíregyházán. A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt seregszemle idei szervezési munkálatai elég nagy bizonytalansággal indultak, de a nézők végül nem maradnak színházi versenyprogram nélkül - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a szervező Móricz Zsigmond Színház. A szabolcsi teátrum idén is a fesztivál profiljába illő produkciókat várta az ajánló színházaktól és színházi társulatoktól, amelyek egy nagyszínpadi és egy kamara vígjátékkal, illetve egy zenés vígjátékkal nevezhettek a "vidámság és derű országos seregszemléjére". A színház nagyszínpadán látható lesz az Orlai Produkció a Hogy szeret a másik, a Játékszín a Nagyvárosi fények és a Vörösmarty Színház a Játék a kastélyban című előadásai. A Karinthy Színház társulata a Lököttekkel, a Budaörsi Latinovits Színház pedig a Figaro házasságával érkezik a nyírségi megyeszékhelyre, bemut

Fesztivál helyett Ördögkatlan Napok lesznek októberben

Egy hosszú hétvégés eseményt szerveznek.

Az utolsó napsugarakat fogják kihasználni az Ördögkatlan szervezői, akik – mivel a koronavírus miatt a nyári fesztivált elhalasztották – október végére tűzték ki az Ördögkatlan Napokat. Mint írják: ez a fesztivált nem pótolja, csupán egy hosszú hétvégés eseményt szerveznek október 22 és 25. között.

Céljuk többek között az lesz, hogy az elmúlt hónapokban munka, és így többségükben bevétel nélkül maradt művészek részére minél több fellépési lehetőséget biztosítsanak, illetve hogy a helyieket és a régiót érintő turisztikai bevétel kiesését csökkentsék.

A szervezők azt ígérik, hogy figyelembe véve a látogatókat is ért súlyos anyagi veszteségeket, kedvező árú belépődíjakat és bérleteket fognak meghirdetni, több lesz az ingyenes program.

forrás: https://hvg.hu/