Szénakutyák - budapesti premier után

(a kőszegi színház facebook-oldaláról)

Épp egy hete készült a fotó. A Kőszegi Várszínház produkciója, a Szénakutyák - Képzeletbeli dokumentumjáték Weöres Sándor macskájáról budapesti bemutatója után, a FÉM Színházban, ahol mostantól rendszeresen látható Göttinger Pál darabja, rendezése, Kálid Artúr egyszemélyes nagyszerűsége. Egy hét alatt számos kritika méltatta a produkciót. Hétzárásként a véleményeket "szüreteljük", összegezzük ezeket, felfűtik a síró őszt.
  • "Egy rutinos színész és egy rutinos rendező közös munkájának egy hatásos és szórakoztató, és egyúttal igazán szokatlan előadás az eredménye, amelyikre még egy jó ideig szívesen fogunk visszagondolni. A színházból felélénkülve távozunk." (mezeinéző.blog)
  • "Jöjjenek hát idősek és fiatalok, és ismerjék meg Weöres Sándort, az embert. Egy este Weöres Sándorral garantáltan hozzáad mindannyiunk életéhez. Bőven ad útravalót, és nem ereszt el a taps után. Igaz, nem is akarjuk, hogy eresszen. Sok dolgunk van vele!" (Sáhó Barnabás - színházatnekünk.hu)
  • "Kálid Artúr most macska, nem is akármilyen, nem is akárki macskája. Weöres Sándoré. A költő életének szemtanúja és krónikása – sorsát már ismerjük, elvesztésébe Weöres Sándor majdnem belehalt –, ám ez a fordított narratíva és megszemélyesítés adja az előadás lényegét." (F. Tóth Benedek - index.hu)
A Szénakutyák "képzeletbeli dokumentumjáték Weöres Sándor macskájáról". Macskaszempontból láttatja a költészetet, az irodalmat, a világot, Weöres Sándort.

Legközelebb szeptember 28-án, szerdán látható a budapesti FÉM Színházban.