Még négy napig tart az eSzínház Fesztivál

Szeptember 25-ig élvezhetik a nézők hazánk egyetlen online színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. Az eseményen tizenkilenc prózai és gyerekelőadás tekinthető meg, és egyúttal versenyzik a zsűri és a közönség szavazataiért.

Az eSzínház Fesztivál előadásait még négy napig, szeptember 25-éig nézhetik meg az érdeklődők. A próza kategóriában többek között olyan produkciók érhetőek el, mint a Csáth és démonai (Vígszínház), a Gina című előadás (Radnóti Színház), a Vágy villamosa (székesfehérvári Vörösmarty Színház), a Mennyekbe vágtató prolibusz (Katona József Színház), a Pofon (KVTársulat), a Lélek legszebb éjszakája (Örkény Színház), a Torkolat (FreeSzFE Egyesület), a Candide (szombathelyi Weöres Sándor Színház), a Madách Színház Ady-produkciója (Elfogyni az ölelésben – Ady Endre szerelmei) vagy éppen az El valahová (Forte Társulat).

A gyerek- és ifjúsági kategóriában a Szólít a szörny (szombathelyi Weöres Sándor Színház), az Aranyecset (Zichy Szín-Műhely), a Törless iskolaévei (Kerekasztal Színházi Nevelési Központ) és Az Ember Tragédiája (Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház) című előadások közül választhatnak az érdeklődők.

A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza, továbbá a Papageno és CultureCrane különdíj is átadásra kerül. A szakmai zsűrit Fullajtár Andrea színművész, Béres Attila igazgató-rendező, Göttinger Pál rendező, Kelemen Kristóf dramaturg és Tóth Barnabás filmrendező alkotja. A zsűri munkájában részt vesz továbbá Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. A nyertesek pénzdíjazásban is részesülnek.

A szakmai zsűri mellett a nézők nem csupán nevethetnek, elgondolkodhatnak egy-egy klasszikus vagy éppen formabontó előadás láttán, de szavazhatnak is. Ugyanis a közönség is értékeli és díjazza a produkciókat, méghozzá prózai, illetve gyerek- és ifjúsági kategóriában. A szavazatokat számítógép összesíti, majd szeptember 25-én, este 7-től online eredményhirdetésen jelentik be, hogy mely előadásokat díjazta a közönség és a zsűri.

Az eSzínház Fesztivál versenyelőadásairól tematikus blogunkban található bővebb információ.