Ilyen egy igazi „bőrre menő játék” – bemutatták Dunaújvárosban a Vízkereszti Grittit

Őze Áron rendezése július 1-jén debütált a Kőszegi Várszínházban, szeptembertől pedig a Bartók Színházban látható a víg farsangi atrocitás.

A történet 1532 farsangjára repíti vissza a nézőket, amikor a szultán támogatását élvező Alois Grittit, a velencei származású kereskedő-kalandort nevezik ki Magyarország kormányzójának. Néhány éves budai regnálása alatt azonban Gritti elveszti népszerűségét a polgárok körében, de még Nádasdy Tamás, a helyettese is ellene fordul.

Amikor Grittit egy megbízatás Konstantinápolyba szólítja, Nádasdy úgy dönt, hogy egy farsangi játékkal végképp a kormányzó ellen fordítja a lakosságot. A Bartók Színház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója a farsangi játék elkészítésének folyamatát mutatja be, a merész terv megszületésétől az előre meg nem jósolható sikerig.

A Vízkereszti Gritti igazi karneváli játék, a műfajhoz illő harsány karakterekkel, rohanó eseményekkel, látványos fordulatokkal és keserédes komikummal.

Az előadás címszerepében Jegercsik Csaba látható, partnerei Vízkeleti Zsolt, Ágoston Péter, Göttinger Pál, Bede-Fazekas Szabolcs, Alberti Zsófia és Fekete Linda.

Az előadásról további információ a Bartók Színház honlapján érhető el.