Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Stuber Andrea a Csemegepultosról a naplójában

Jártam a Jurányiban A csemegpultos naplóján. Le a kalappal Ötvös András előtt, parádés színészi tűzijátékot produkál. De ahogy telt az előadás, egyre zavaróbban úgy éreztem, aránytalan ez. A színész energiabefektetése messze meghaladja az írói alapanyag kvalitásait.

(...)

Erről jut eszembe, A csemegepultos naplójában Ötvös András becsöngetett a szomszédjához, és feltűnt nekem, hogy a középső ujjával nyomta meg a csengőt. Rögtön arra gondoltam, amit nemrégiben olvastam vagy hallottam valahol: kardinális különbséget jelez a generációk között az, hogy ki melyik ujjával nyomja a csengőt. Az idősek mutatóujjal. A mobiltelefonon felnőtt nemzedékek hüvelykujjal. (Ezek szerint Ötvös – híd. Esetleg különc.)