A csemegepultos naplója – Bemutató a Jurányi Inkubátorházban

Az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE 2014. szeptember 19-én mutatja be a Jurányi Inkubátorházban Gerlóczy Márton nagysikerű regényének színpadi átiratát A csemegepultos naplóját Ötvös András főszereplésével Göttinger Pál rendezésében. A szövegkönyvet Lőkös Ildikó és Göttinger Pálé készítette . A monodrámát a nyár folyamán már láthatta a közönség Balatonfüreden, Szegeden és az Ördögkatlan Fesztiválon. A 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján Ötvös Andrást a legjobb színészi alakítás díjával, a Thealter-angyallal díjazták.

Gerlóczy Márton személyes ihletésű történetét Göttinger Pál monodráma formájában álmodta színpadra, amelyet az Örödögkatlan Fesztivál két előadásán óvációval és tapsviharral hálált meg a közönség. “Ötvös önfeledten pultos; kezében életre kelnek a kolbászok, párizsik és szalámik, de még a csomagolópapír is: ők a vevők, a főnökség, a borgőzös magánélet. Karakterek jönnek és mennek a színpadon, a pultos srác egyre nehezebben bírja, majd teljesen elszabadul a pokol és az indokoltnál előbb (vagy később?) belefásul az egészbe.” – dívány.hu

Göttinger Pál rendező így vélekedik a darabról és a főszereplőről: “Nehéz csinálni, ugyanakkor rendkívül izgalmas olyan színészt nézni, akinek minden másodperce közlés. Nincs partnere, ezért az egész közönség az ő játékára tapad rá. Ötvös András maximálisan ilyen. Rendkívül gátlástalan színész, az ellenkezőnek a fordítottját is eljátssza. Ha kell, esik, bukik. Minden próbára negyven új ötlettel érkezik.”

Az előadás 2014. szeptember 19-től a Jurányi Inkubátorházban látható.