Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Pulcinella-díj Göttinger Pálnak

A hétvégén véget ért nyíregyházi Vidor Fesztiválon a legjobb terapeutának járó elismerést nyerte el Göttinger Pál a Telefondoktor című monodrámában nyújtott teljesítményéért. A Manna produkciójában készült előadások közül ez a harmadik, ami díjat nyert a fesztivál történetében: a Kicsi nyuszi hopp hopp és a Szentivánéj után idén Orosz Dénes első színházi rendezését díjazta a zsűri.

Szabó Borbála Telefondoktor című friss, rendkívül szórakoztató monodrámája Orosz Dénes első színházi rendezése Göttinger Pál előadásában, amelyet 2012 szeptembere óta láthat a közönség a Thália Színházban.

A darabban Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani élete aprónak tűnő kellemetlenségeit, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant – mindvégig bezárva. Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezett nyíregyházi színházi találkozón a Pulcinella-díjat, A legjobb terapeutának járó üvegbohóc elismerést ítélte oda a Makk Károly vezette zsűri Göttinger Pálnak, a monodráma főszereplőjének.

A Telefondoktor a harmadik előadás, ami a Manna Produkció menedzselésében készült és díjat nyert a Vidor Fesztiválon. 2010-ben a legjobb kamaraszínházi előadásért járó elismerést kapta meg Pelsőczy Réka rendezése, a Kicsi nyuszi hopp hopp, tavaly pedig a legjobb díszlet díját érdemelte ki Taksás Mihály a Szentivánéjért.

A Telefondoktor az idei évadban továbbra is látható a Thália Színházban. A Vidor Fesztiválon elnyert elismerést a díjazott Göttinger Pál az évad első előadásán, október 14-én veszi át a Thália Arizona Stúdiójában.

forrás: http://mno.hu/