Orlai-produkciók a Színház TV-n

OPI Online – 2020. decemberi közvetítések

Az Orlai Produkciós Iroda legnépszerűbb előadásait 6 kamerával, 4K, Ultra HD minőségben, online közvetítik. Az előadások 24 órán keresztül elérhetők.

Az online közvetítésekre már ajándékjegy is vásárolható! Részletes információ: https://orlaiprodukcio.hu/news.php?id=4621

december 31. 17.00 HOGY SZERET A MÁSIK

Három házaspár. Két hely. Két idő. E között kell ugrálni, különben baj lesz. Frank a főnöke Bobnak és Williamnek. Bobnak viszonya van Frank feleségével, és állandó vitái a sajátjával. William felesége viszont ok nélkül gyanakszik, hogy férje megcsalja. A titkos szerelmesek folyamatosan azt hazudják otthon, hogy William házasságának megmentésén dolgoznak. Mindenki gyanakszik mindenkire, és egyre szövevényesebb a helyzet, csak a virtuóz egyensúlyozás képes rendet teremteni a káoszban. Vagy célravezetőbb lenne az igazság?

Alan Ayckbourn frenetikus bohózatában Ullmann Mónika, Pataki Ferenc, Grisnik Petra, Ötvös András, Edvi Henrietta és Nagy Dániel Viktor látható, az előadás rendezője Göttinger Pál.


december 28. 19.00 BOCS, FÉLREMENT!

Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva. Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról – aztán egy napon kap saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda? Itt valami visszavonhatatlanul félrement.

A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e-mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét.

Az előadásban Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Mészáros Máté, Péter Kata és Schruff Milán látható, a rendező Paczolay Béla.


december 27. 19.00 HERNÁDI pont

DÍVA, BOHÓC, EMBER ÉS SZÍNÉSZNŐ. EZ MIND AMI VAGYOK. ÉS MÁR EGY JÓ IDEJE EZ VAGYOK. ILYENKOR ILLIK SZÁMOT ADNI, MI VOLT, MI LESZ.

Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól! Szerintem szórakozni fognak. Én is szórakoztam, amíg kigondoltam. Woody Allen mondta: “Nem félek a haláltól, csak nem szeretnék ott lenni amikor megtörténik”. De mint tudjuk, jöhet egy pont…

Külön köszönet Náray Tamásnak.

Közreműködik: Heilig Gábor és zenekara

Rendező: Pelsőczy Réka


december 25. 19.00 PÁRTERÁPIA

Évek óta nagy sikerrel játsszuk Daniel Glattauer előző művét, a Gyógyír északi szélre már több mint százszor tárta a nézők elé két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét. Most tovább lép a szerző, a Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. Ismerős a helyzet: valami végleg elveszett, és mielőtt végleges döntést hozna, egy utolsó kísérletképpen szakemberhez fordul a férfi és a nő. Az orvos munkához lát, frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során ismerjük meg már nem is csak a páciensek, hanem maga a pszichiáter életét is. Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé…

Az előadást Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté játsszák, a rendező Znamenák István.


2020. december 19. 19.00 EGY ŐRÜLT NAPLÓJA

Gogol Egy őrült naplója című „pétervári elbeszélését” Bodó Viktor állította színpadra monodráma formájában. A történet főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban, rá épült a Katona József Színházbeli híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be.

Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készül. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje. Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés ma is ugyanolyan aktuális.