Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

ONLINE A NAGY SIKERŰ OPERABEAVATÓ KOLONITS KLÁRÁVAL, DINYÉS DÁNIELLEL ÉS GÖTTINGER PÁLLAL

2020. december 7-én 19 órától látható a folyton teltházas Operabeavató utolsó élőben felvett előadása Kolonits Klára, Cseh Antal, Kovács István, Göttinger Pál és Dinyés Dániel közreműködésével.

A mindig egyedi és megismételhetetlen alkalom ezúttal Mozart operája, a Don Giovanni két jelenetét veszi górcső alá aprólékos, színpadi elemző és improvizációs módon. Az előadás az eszinhaz.hu oldalon tekinthető meg.

A nagysikerű Operabeavató sorozatot Dinyés Dániel zeneszerző, karmester indította útjára Göttinger Pállal közösen a Delta Produkció égisze alatt. Az évadok során mindig egész operákat vesznek elő a szervezők és jelenetről-jelenetre aprólékos elemzésnek vetik alá ezeket, miközben a közreműködők nem tudják, hogy pontosan mi is fog történni. Ezért is hívják vakrepülésnek és improvizációs játéknak a teljes előadást.

A sorozat ezúttal egyetlen Mozart-operáról, a Don Giovanniról szól, olyan formában, amire egy szokványos operaelőadás során nem nyílna lehetőség. Hogyan legyen a zene mindenkié? Hogyan legyen a színház mindenkié? Aki megnéz egy Operabeavatót, mindkét kérdésre választ kaphat. A csapat nem állít kevesebbet, mint hogy e két dolog – zene és színház – egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön mindenki?

Közreműködők: Kolonits Klára, Cseh Antal, Kovács István, Göttinger Pál, Dinyés Dániel

Hogyan legyen a színház mindenkié?

Az előadásra az eszinhaz.hu felületén vásárolhatók jegyek: