Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Snoblesse Oblige: Bohémélet

Snoblesse Oblige 2021/41. október 22., péntek, 19.00: Bohémélet „A választásom legfőbb szempontja az volt, hogy a társulati tagoknak élmény legyen játszani, és persze hogy a művek a közönség számára is ismerősen csengjenek” – nyilatkozta nemrég a Szegedi Nemzeti Színház új zeneigazgatója, Dinyés Dániel. Puccini klasszikusát már ennek jegyé­ben állította színpadra Göttinger Pál. Az előadást október 24-én és 26-án, illetve november 19-én és 20-án (a legutóbbi napon 15.00 órai kezdéssel) játsszák. (Szegedi Nemzeti Színház, Szeged, Vaszy Viktor tér 1.) forrás:  https://magyarnarancs.hu/

Csináljunk színházat! 7. - Igazgatói pályázatok

A Csináljunk színházat! sorozatban, a Magyar Színházi Társaság "színházvezetési szabadegyetemén" eddig mindig tapasztalattal rendelkező, volt vagy jelenlegi színházi vezetők voltak CSIZMADIA TIBOR beszélgetőtársai. A következő meghívottak, KOMÁROMI GYÖRGY és SZŐCS ARTUR pályáztak, de nem kerül(het)tek ilyen pozícióba Pécsen, illetve Egerben. Mi ambicionálta őket a pályázatban? Miért tartották érdemesnek egy olyan helyzetben pályázni, amikor a szakmaiság helyett politikai játszmákban döntenek a kinevezésekről, az országos politika pedig felülírja a helyi politikai akaratot? Hogyan érintették őket a történtek?
A beszélgetést az érvényben levő járványügyi előírások alapján, közönség nélkül szervezzük. Az esemény élőben követhető a Papageno oldalán.
Támogató: NKA