Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KÁVÉSZÜNET HORVÁTH ILLÉS RENDEZŐVEL

„EZ EGY NAGY BARÁTI, ALKOTÓI ÖSSZEJÖVETEL" A Kőszegi Várszínháznak az idei a 40. évada. A szakmában azt szokták mondani: kétféle színész van, aki már játszott a Kőszegi Várszínházban, és aki majd játszani fog. A jubileumi szezon ősbemutatóját, Göttinger Pál Manőver című darabját Horváth Illés rendezi. A tavalyi évadot elvitte a pandémia. A Kőszegi Várszínház kedvelt helye a kőszegieknek, a Vas megyeieknek, de sokan érkeznek ide Budapestről is, hiszen a város és a környék is vonzó pihenőhely az idelátogatóknak. Kifejezetten szeretik, hogy olyan ősbemutatókat láthatnak, amit máshol nem. Olyan előadásokat, amelyek igényesen szórakoztatnak, és közben elgondolkodtatnak. Az idei darab műfaja: képzeletbeli skandináv vígjáték. A történet napjainkban, Svédországban játszódik, mégpedig a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében, ahol Kaspernek, az újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt é

Csináljunk színházat! 7. - Igazgatói pályázatok

A Csináljunk színházat! sorozatban, a Magyar Színházi Társaság "színházvezetési szabadegyetemén" eddig mindig tapasztalattal rendelkező, volt vagy jelenlegi színházi vezetők voltak CSIZMADIA TIBOR beszélgetőtársai. A következő meghívottak, KOMÁROMI GYÖRGY és SZŐCS ARTUR pályáztak, de nem kerül(het)tek ilyen pozícióba Pécsen, illetve Egerben. Mi ambicionálta őket a pályázatban? Miért tartották érdemesnek egy olyan helyzetben pályázni, amikor a szakmaiság helyett politikai játszmákban döntenek a kinevezésekről, az országos politika pedig felülírja a helyi politikai akaratot? Hogyan érintették őket a történtek?
A beszélgetést az érvényben levő járványügyi előírások alapján, közönség nélkül szervezzük. Az esemény élőben követhető a Papageno oldalán.
Támogató: NKA