“NEKEM A KATLAN A REMÉNY, HOGY VAN IGÉNY A MINŐSÉGRE” – MŰVÉSZEK VALLOMÁSAI

A szervezők megkérdeztek néhány barátot és fellépő művészt, milyennek ismerte meg az Ördögkatlan Fesztivált.

Idén 10. alkalommal rendezik meg az Ördögkatlan Fesztivált. A sokszínű művészeti rendezvényen augusztus 1-jétől 5-ig négy dél-baranyai településen, Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden az újdonságok mellett visszatekintenek az elmúlt tíz évre. Az idei fesztivál díszvendége Kolonits Klára operaénekes és Dinyés Dániel zeneszerző lesz.

Ebben az évben egy újítást vezetnek be a sorszámosztásban: elkészült az Ördögkatlan Sorszámgép! Segítségével azok, akik letöltik az alkalmazást a telefonjukra, sorbanállás nélkül tehetnek maguknak félre sorszámot, és ráérnek napközben átvenni, amikor a sor már lement. A részletekről itt lehet tájékozódni.

Fellépő művészek az Ördögkatlanról:

Törőcsik Mari: NEKEM A KATLAN a remény, hogy van és lesz igény a minőségre, a jóra és a szeretetre.

Kolonits Klára: NEKEM A KATLAN egy Kalandpark, a “minden másképpen van”, sőt, a “minden másképp kell legyen,” terepe. Itt nem élhetek meg az évközi színházi reflexeimből, reszkírozni kell, hogy minden eleven, jelen idejű legyen, ne valami előre bepróbált attrakció. Az a fajta “finom-hangolás”, ami bátorságot igényel, de nagy örömet és pezsgést ad, mint az a habzó rosé, amivel egy-egy jól sikerült produkció után koccintunk Villányban.

Mucsi Zoltán: NEKEM A KATLAN egy kultúrtéboly barátokkal, cimborákkal.

Udvaros Dorottya: NEKEM A KATLAN 3. éve a születésnapom.

Kiss Tibi: NEKEM A KATLAN egy kulturális játszótér.

Horváth Csaba: NEKEM A KATLAN: ahogy a fiatalok hajnalban sorban állnak nem kenyérért, nem tejért, nem kolbászért, nem popsztárért, hanem színházért.

Veiszer Alinda: NEKEM A KATLAN…a skype-on üzenő Törőcsik Mari, a párakapu, az estére mocskos talpak, a mezítlábas Kissmóni, a nem létező mennyiségű csillag az égen, a hajnalig tartó borozás, nekem a katlan “reggel” 11, felszabadult Udvaros Dorottya és pingponglabdával doboló Zányi Tamás, nekem a katlan az értő közönség. Nekem a katlan a fesztiválom.

Szikszai Rémusz: NEKEM A KATLAN a Duna Delta: mindig változik, évről évre más – tele meglepetéssel és élettel. Innen már csak rajtam múlik. De mindent megtesznek, hogy jól érezzem magam.

Hamar Dániel: NEKEM A KATLAN egy álomvilág ahol mindenkinek, előadóknak és vendégeknek is a legjobbik énje van jelen, ahova érdemes eljönni feltöltekezni és lelket gyógyítani.

Kiss Tibor Noé: NEKEM A KATLAN egy lassú, kényelmes keringés a Szársomlyó körül.

Rutkai Bori: NEKEM A KATLAN menetrend szerinti utazás a Villány környéki kisbolygókra. Harsánykodás kicsikkel, nagyokkal, elvarázsolt bennszülöttekkel és a legkedvesebb forrószívű és talpú szervezőstábbal.

Beck Zoli, 30Y: NEKEM A KATLAN az a fesztivál, ahol Kacat kutyámmal együtt mehetek koncertekre.

Beck Zaza, 30Y: NEKEM A KATLANban van egy másik családom.

Sárközy Papa, 30Y: NEKEM A KATLAN gimnáziumi éveim nyári kalandjait idézi.

Varga Ádám, 30Y: Kinek a pap – NEKEM A KATLAN.

Köles Feri: NEKEM A KATLAN egy ország négy faluba zárva öt napra…”legalább a jobbik része!”

Cabaret Medrano: NEKEM A KATLAN egy puha paplan, ahol száraz bortól édes álmot kaptam.

Herczeg Adrienn: NEKEM A KATLAN: A férjem lassú sörök mellett bográcsozik újdonsült barátjával Puskás Petivel, Benő, a fiam, a Szomszédban otthon érzi magát Ányoséknál egész nap, Én meg a tanítványaimmal együtt dumálunk, próbálunk és esti mesét játszunk! És ha kedvem van, megiszok egy fröccsöt! Este pedig rúgom a port a színpad előtt vagy a zuhogó esőben mezítláb táncolok! NINCS ENNÉL JOBB!

Scherer Péter: NEKEM A KATLAN olyan, mint a színház! A 21. századi értelmes ember utolsó menedéke.

Beshodrom: NEKEM A KATLAN a kedvenc fesztiválom, nekem a Katlan a Diáksziget, nekem a Katlan a művészetek ünnepe.

Wahorn András: NEKEM A KATLAN a powow. Ahol egy szétszéledt törzs tagjai évente összejönnek.

Rozs Tamás: NEKEM A KATLAN kultúr-sziget, ahol szabadság-elfogadó közeg, éppen elég emberség, laza-természetes együttlét van minőségi zene-irodalom-tánc-színház…égisze alatt.

Müller Péter Sziámi: NEKEM A KATLAN sose lakatlan manók, koboldok lakoznak ottan!
Nekem a Katlan sose kietlen elvagyunk prímán mindig mi ketten!

Göttinger Pál: NEKEM A KATLAN a legjobb, amire képes vagyok. Nem gyengeségei ellenére, hanem azokkal együtt. Profibbat és amatőrebbet, nagyobbat és kisebbet, vagányabbat és óvatosabbat, drágábbat és olcsóbbat, aranyosabbat és kíméletlenebbet, bármilyenebbet tudok. Csak jobbat nem.

Both Miki: NEKEM A KATLAN lehetőséget ad új gondolatok megismerésére. Nem olvasás útján, hanem személyes találkozásokon keresztül.

Másik János: NEKEM A KATLAN (részlet egy hosszabb, nagyon szép írásból, amivel megtisztelt bennünket János) a két fővédnök, Törőcsik Mari és Cseh Tamás e két szívemhez oly közel álló fantasztikus művész szellemiségének és alakjának lenyomata, kivetülése fesztivál formájában.

Keresztény Tamás: NEKEM A KATLANról még Anyukám sem hiányzik, mert Ő is ott van.

Farkas Robi: NEKEM A KATLAN a fergeteges nyári koncert helyszíne.

László Boldizsár: NEKEM A KATLAN nem lesz váratlan.

Szabó Benedek: NEKEM A KATLAN egy focipálya éjszaka, egy felfújható krokodil, a dobosunk alsógatyában és laticelben, de főleg az első alkalom, hogy úgy éreztem, Pesten kívül is kíváncsiak ránk az emberek.

Szarvas József: NEKEM A KATLAN Bérczes Laci. Minden más ebből következik.

Jordán Adél: NEKEM A KATLAN a Riviéra!

Péterfy Bori: NEKEM A KATLAN mindig ördögien jó közönséget és koncerteket jelent😄👹
Fesztiválozók leggömböket engednek el Cseh Tamás zeneszerző halálának ötödik évfordulóján

Kiss Mónika: NEKEM A KATLAN a szabadság, a szeretet, az emberség univerzuma. Az évenkénti várva-várt Ünnep az egyre nagyobb számú angyalian “nem normális” családommal. A létezés eufóriája… nekem ez a KATLAN.

Bérczes László: NEKEM A KATLAN egy Másik Magyarország. Nem az, amelyikben 360 napon át a szerzés-birtoklás-fogyasztás által meghatározott értékrend szerint kell élnünk. De mivel ebben nem akarunk élni, és elmenni sem szeretnénk innen, szükség van egy Másikra: ahol az odaadás és az elfogadás mentén élünk. Nekem ez a Katlan.

X. ÖRDÖKATLAN FESZTIVÁL
NAGYHARSÁNY • KISHARSÁNY • VILLÁNYKÖVESD • BEREMEND • MOKOS • VYLYAN
2017. AUGUSZTUS 1-5.