Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Grisnik Petra 35 éves

Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége. Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó. Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincé

EGYÜTT, SZABADON – VALLOMÁS VIDEÓK AZ ORLAI PRODUKCIÓ MŰVÉSZEITŐL

Az Orlai Produkció 2017-ben újradefiniálta a társulat megnevezését. A művészek mesélnek arról, hogyan érzik magukt ebben a viszonyrendszerben.

Együtt, szabadon – ezek a hívószavai annak a frissen szervezett színházi alkotóközösségnek, amely az Orlai Produkciós Irodához kötődő művészek egy részéből alakult.

A jelenleg 12 színészt tömörítő kvázi társulatban találjuk a szabadúszó Hernádi Juditot, Benedek Miklóst, Kovács Patríciát, Schruff Milánt, Szabó Kimmel Tamást, Szikszai Rémuszt, Mészáros Mátét és Nagy Dániel Viktort. Mellettük olyan színészek is a szorosabb együttműködés mellett döntöttek, akik eddig kőszínházi társulatoknál játszottak, mint Járó Zsuzsa és Péter Kata a Vígszínházból vagy Ötvös András a Katonából. A csapathoz csatlakozott még az egyetemista László Lili, rendezőként pedig Pelsőczy Réka, Göttinger Pál, Szikszai Rémusz és Znamenák István. Az új felállás arculatának kialakításának oroszlánrészét a produkciós iroda előadásaiban többnyire fordítóként, dramaturgként dolgozó Zöldi Gergely vállalta.

Az alkotókkal készült videósorozat első részeit láthatják.

Együtt. Szabadon – Schruff Milán:Együtt. Szabadon – Kovács Patrícia:Együtt. Szabadon – Járó Zsuzsa:Együtt. Szabadon – Szikszai Rémusz:Együtt. Szabadon – Ötvös András:Együtt. Szabadon – László Lili:„Kezdetben felvállaltan nem felszínes, de szórakoztató produkciókat készítettünk, amelyeknek jól kiszámítható volt a megtérülése. A biztos alapok után kezdtünk rétegszínházi produkciókat is játszani. Ezek jellemzően keresztfinanszírozású előadások voltak, amelyekről a premier napján tudtam, hogy nem hozzák vissza az árukat, de művészileg fontos volt, hogy létrejöjjenek” – nyilatkozta Orlai Tibor a Forbes.hu-nak.

Orlai Tibor főleg a szervezés miatt fordul most a társulatszerűség felé. Hangsúlyozza, nem épít társulatot, nem lesz fix csapata, kötelezettségekkel, elvárásokkal, de a bonyolult egyeztetési rendszer miatt (hogy ki melyik este, hol játszik), meg kellett ezt lépnie. „Azért ez továbbra is egy alkotóközösség marad, soha nem fogok szerepeket kérdés nélkül ráosztani senkire, mindent megbeszélünk” – fejtette ki Orlai Tibor.