Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Grisnik Petra 35 éves

Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége. Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó. Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincé

PUCCINI: BOHÉMÉLET – KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

A Szegedi Nemzeti Színház 2021/22-es évadának első opera bemutatójára 2021. október 22-én kerül sor. Giacomo Puccini Bohémélet című produkciója a Nagyszínházban kerül majd színre.

A premierhez kapcsolódóan zenés közönségtalálkozóra kerül sor az alkotók közreműködésével.

Időpont: 2021. október 13. (szerda) 16.30
Helyszín: REÖK-palota (Szeged, Magyar Ede tér 2.)
Résztvevők: Göttinger Pál (rendező), valamint az opera szereplői közül Máthé Beáta (Mimi) és Tötös Roland (Rodolfo)

A beszélgetést moderálja és zongorán kísér: Dinyés Dániel zenei vezető

Az opera Rodolfo és Mimi szerelmének megrázó története. Rodolfo, aki egy hideg padlásszobában tengődik három barátjával, azért akar szakítani Mimivel, mert a szegény varrólány halálos beteg és ő nem tud megfelelő körülményeket biztosítani a számára. Így akarja rákényszeríteni, hogy keressen magának egy tehetős szeretőt. A darab végén Mimi visszatér szerelméhez a padlásszobába. Ott hal meg, ahol a legboldogabb volt.

A Bohémélet valószínűleg Puccini legnépszerűbb operája. A szenvedélynek, a tragédiának és a humornak ez a keveréke Puccini színes, érzéki zenéjével párosulva minden korban ellenállhatatlannak bizonyult.

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen lehet október 13-án 15 óráig.

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben is közvetítjük.