Grisnik Petra 35 éves


Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége.

Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó.

Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincében A méhek istene, a Kolibri Fészekben az Esznek-e a halottak epertortát?, a Belvárosi Színházban pedig a Hogy szeret a másik? és a Válaszfalak látható tőle – utóbbiban Hernádi Judit és Kern András oldalán tűnik fel.

Színházi teendői mellett néha belekóstol a sorozatok világába, a nézők találkozhattak vele a Tóth Jánosban, a Korhatáros szerelemben, az Alvilágban és a Drága örökösökben is. Ezek mellett szerepelt már rövidfilmben (Reggelim a vacsorád), tévéjátékban (Hétköznapi őrületek) és játékfilmben (Van feljebb) is.

2011-ben Junior Prima-díjban, 2013-ban pedig Nagymama-díjban részesült, amit Molnár Piroska alapított még 2011-ben a fiatal kaposvári színészek jutalmazására. Isten éltesse Grisnik Petrát 35. születésnapja alkalmából!

Kiemelt kép: Grisnik Petra (Fotó: Stekovics Gáspár)