KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ: DIDO ÉS AENEAS; NÉGYHANGÚ OPERA

A Szegedi Nemzeti Színház november 5-én újabb bemutatóra készül. Két egyfelvonásos opera kerül színre a Kisszínházban: Henry Purcell Dido és Aeneas, valamint Tom Johnson Négyhangú opera című produkciói.

A premierhez kapcsolódóan zenés közönségtalálkozóra kerül sor az alkotók közreműködésével.

Időpont: 2021. november 2. (kedd) 16.30
Helyszín: Reök-palota (Szeged, Magyar Ede tér 2.)
Résztvevők: Göttinger Pál rendező, valamint az operák szereplői közül Horák Renáta és Szélpál Szilveszter

A beszélgetést moderálja és zongorán kísér: Dinyés Dániel zenei vezető

Purcell Dido és Aeneas című operája a trójai háború után játszódik Karthágóban. Egy kibontakozó gyönyörű szerelmi történetet zúznak ketté gonosz túlvilági hatalmak. A zenetörténet egyik legemlékezetesebb búcsú áriája, villódzó kórusok, varázslók, matrózok és nagyszabású táncjelenetek tarkítják az operát. Purcell életteli barokk muzsikája tölti meg szenvedéllyel ezt a végzetes szerelmet. Mind a mai napig ez a legnépszerűbb angol opera.

Tom Johnson Négyhangú operája igazi stílusbravúr. Szereplői az énekes társadalom közismert figuráinak karikatúrái. Ellenállhatatlan humorral kalauzol minket a színfalak mögé, összekacsintva velünk az énekesek esendőségein. Megmutatja az egyébként nem látható és hallható helyzeteket, rivalizálásokat, örök konfliktusokat, harcot a közönség kegyeiért. Mindezt négy hangon, négy szereplővel. Tom Johnson velünk élő klasszikus, ezt az operáját a világ minden országában a legnagyobb sikerrel adják elő mind a mai napig.

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen lehet november 2-án 15 óráig.

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben is közvetítjük.