XXIII. PESTHIDEGKÚTI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

2021. augusztus 26 - 2021. augusztus 29.




2021. augusztus 26. csütörtök



2021. augusztus 26. csütörtök - 2021. szeptember 02. csütörtök

II. Kerületi Sporthistóriák - Sporttörténeti kiállítás

Megnyitó: 2021. augusztus 26-án 18 órakor

Közreműködik a Pénzügyőr Zenekar.

A kiállítás célja: a II. kerület sport történetének rövid bemutatása, a kerülethez kötődő kiemelkedő sportteljesítmények értékének maradéktalan megőrzése, a hozzá vezető szakmai-emberi út bemutatása, a példa meg- és átörökítése, hagyományok ápolása.

„Ha a múlt valóban a miénk, akkor jövőnk is a miénk lehet”

(Nemeskürty István)

Budapest Főváros II. kerülete rendkívül színes, gazdag és szerteágazó sportmúlttal rendelkezik, a monarchia korától napjainkig, a polgári lövöldéktől, a 21. “Kaptató” megrendezéséig. A nemzeti stadion nagyszabású terveitől a kohósalakos labdarúgópályák, és rég elkorhadt kapufák történetén át, a határhegyi vitorlázó repülésen, feltárt barlangokon, olimpiai bajnokok, csodacsapatok, és kivételes tehetségű edzők hosszú során át vezet a kerület sportjának története.

A II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. úttörő munkájában gyűjtést indított a kerület sporttörténeti értékeinek felkutatására, összegyűjtésére, azzal a szándékkal, hogy létrehozza a kerület SPORTARCHÍVUMát.

Eddigi gyűjtésünknek köszönhetően informatív, gazdag képi tartalmú kiállításon mutatjuk be a II. kerület sportkrónikáját, sporttörténetét, a helyi létesítményekre, sportműhelyekre fókuszáltan.

A kerületi sportarchívum létrehozása, a sporttörténeti összegzés segít értékelni a múltat, és a jelen pontosabb megértésén keresztül hozzájárulhat a jövő céltudatos építéséhez is.

Kiállítás helye: Klebelsberg Kultúrkúria, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Kiállítás ideje: 2021. augusztus 26-szeptember 2., a Pesthidegkúti Nyári Fesztiválon, illetve a bemutatót követően a Marczibányi téri Művelődési Központban szeptember 3. délutántól 3 héten át lesz látható.

A sportkiállítás a II. kerületi Önkormányzat és a Nagy Béla program támogatásával valósul meg.

A kiállítás tematikája

● Helytörténet, sporttörténet, sportlétesítmények

● Sportklubok, sportegyesületek

● (Sportesemények, egyéb történetek)



Kiállítani tervezett tárgyak, sportereklyék

● érmek, kupák, relikviák, jelvények

● sportszerek

● mezek, formaruhák,

● fényképek, videok

● történetek, újságcikkek





2021. augusztus 26. csütörtök 10:00

Fesztivál beharangozó

Beharangozó vigasság

Határon túli népzenészek örök barátságát pecsételi meg a minden év augusztusában visszatérő találkozás a Hidegkúti Nyári Fesztiválon. Életörömtől telített hangulatot hoznak a Hűvösvölgyi Végállomásra a fesztivál nyitó napján és reggelente a fesztivál egész idejére. Kováts Marcell felvidékről, Micsik Béla Délvidékról és Bella Péter az anyaországból.





2021. augusztus 26. csütörtök 18:00

Confessiones (Vallomások) - Händel-ária koncert I.

Helyszín: Ófalui Sarlós Boldogasszony templom (1028 Budapest, Templom u. 5-7.)

G.F. Händel: Német áriák I-II. HWV 202 - 203.

J.S. Bach: e-moll szonáta BWV 1023

Tóth Armand: Öt himnusz I-III.

G.F. Händel: Német áriák III-IV. HWV 204-205.

Előadják:

Czabán Angelika - ének,

Detvay M. Marcella - hegedű,

Marczy Mariann- zongora/orgona

Tóth Armand - fuvola

A cím Szent Ágoston értekezéseiből való, melyek mondanivalójához közelíthető az áriák istenes, de ugyanakkor panteisztikus szövege.

Händel német áriái az 1720-as évek közepén keletkeztek Londonban, a hamburgi illetőségű B.H. Brockes versgyűjteményének szövegeire. Mindkettejük részéről a 9 visszatérő szerkezetű, szólóhangszer-kíséretes ária előretekintés a felvilágosodás felé, a protestáns egyház pietista megújulásának reményében.

Bach harmóniai kísérettel ellátott 6 hegedűre komponált szonátája az 1720-as kötheni ill. a kései weimari évekből származik. Hitelességük sokáig vitatott volt, mert nem maradt autográf irat, csak másolat a művekről. Míves kidolgozottságuk azonban bizonyítja Bachtól való származásukat, s mára már az életmű elválaszthatatlan részei.

Tóth Armand (1955-) sokoldalú komponista, karmester és fuvolán játszó kamaramuzsikus. Öt himnusza az öt legfontosabb római katolikus liturgiában használt imádság latin nyelvű megzenésítése szoprán hangra, hegedűre és zongorára.





2021. augusztus 26. csütörtök 19:00

A XXIII. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál megnyitója

A fesztivált megnyitja: Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere

Egy kicsit ide, egy kicsit oda - Bíró Eszter és Falusi Mariann közös koncertje

Ha két nagy díva összeáll, ráadásul még egy kiváló zenekar kísérete is erősíti őket, akkor ott nem ronthatja el semmi a remek szórakozást! Könnyed és rabul ejtő dallamok, kedvenceinktől.

Az énekesek találkozása unikum a magyar zenei életben. Ki-ki a saját zeneiségét képviselve vagy pont abból kilépve, olyan hol népzenei, zsidó folkór ihlette, hol jazzes, hol popos, táncra hívó dalokat eredményezett, melyek igazi zenei kalandozás jelentenek a fellépőknek és a közönségnek egyaránt. Sok régi és új friss, dinamikus dal tele iróniával, gondolatisággal, amelyek olykor húsba vágóan szólnak a közönséghez.

Kirobbanó energia, érzelmek, humor, játékosság, igazi felhőtlen örömzene!

Az előadást eső esetén a színházteremben tartjuk, ezért kérjük, hogy csak abban az esetben vásárolja meg jegyét, amennyiben védettségi igazolvánnyal rendelkezik, mert az intézmény közösségi tereit csak így látogathatja. Ezek hiányára hivatkozva a jegy árát nem áll módunkban visszafizetni! A belépés díjtalan.



2021. augusztus 27. péntek



2021. augusztus 27. péntek 16:00

Vidám dallamok harmonikával - Kaltenecker Gábor műsora

Jó ételek mellé remek hangulat.

Kaltenecker Gábor harmonika játéka felpezsdíti a hallgatók szívét-lelkét, dalos kedvét.

Régi slágerek, örökzöldek és egy kis sramli ráadásnak.





2021. augusztus 27. péntek 16:30

Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála - a Vojtina Bábszínház előadása

Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét. A király meg azt mondta, csak akkor adja a lányát a Szerencsés Jánoshoz, ha a Szerencsés János az ördög fejének a tetejéről három aranyhajszálat elhoz. Elindult hát a Szerencsés János egyenesen a Pokol iránt. Hogy odaért-e? Hogy az ördögöt megtalálta-e? Hogy a fejéről a három aranyhajszálat elhozta-e? Aki kíváncsi, járjon utána!

A történetet duda, mandolin, kaval, kantale és egyéb hangszerek kíséretében keltjük életre.

Író-rendező: Markó Róbert e.h.



Játsszák: Telenkó-Oláh Tímea, Schneider Jankó





2021. augusztus 27. péntek 17:30

Játszóházi rokkendroll – az Eszter-lánc mesezenekar műsora

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív műsorában vidám, táncos utazásra hív gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Lesz itt rokkendroll, balkáni dinnyetánc, mangók tangója, meg persze a nagy közös erdei muzsikálás után álomőrző esti mese is, amiből kiderül, milyen történeteket rejtenek a legfelső polcon megbújó régi könyvek, hogy miért hosszú a zsiráf nyaka, hogyan lehet kiugrasztani a magot a dinnyéből, illetve mi a teendő, ha anya fennragad az ugrálóvár tetején.

A zenekar:

Kárász Eszter (ének, ukulele)

Bata István (gitár, buzuki)

Becze Gábor (nagybőgő)

Clemente Gábor (ütőhangszerek)

Nemes Janó (szaxofon, fuvola, klarinét)

Veér Csongor (hegedű)

"Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen." (Lackfi János)





2021. augusztus 27. péntek 18:30

Ütőshow

az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttesének előadása

Az együttes 2020-ban alakult meg, ám tagjainak szakmai kapcsolata - a közös egyetemi, és zenekari munka révén - több mint 10 évre nyúlik vissza. Ez a pótolhatatlan összhang remekül megmutatkozik a színpadi produkciókban is. A kamaraegyüttes anyazenekara az Óbudai Danubia Zenekar, ahol szimfonikus zenekari zenészként rengeteg tapasztalatra tettek szert. Emellett mind azt érzik, hogy szívesen dolgoznak együtt a zenekar berkein kívül is, és mivel az ütőhangszeres irodalom kimeríthetetlen forrásként rendelkezésükre áll, ezért nagy örömmel vágtak bele a közös munkába. Így született meg az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttes.

A 2020-as évünk intenzív koncertezéssel telt, igyekeztek az ország minél több pontjára eljutni, és bemutatni a zenekedvelő közönségnek az ütőhangszerek ezerarcú világát.

Műsorukat úgy állították össze, hogy minél több zenei műfajba nyújthassanak betekintést a koncerten: afrikai törzsi zene, dél-amerikai samba, japán stílusú ütőhangszeres zene, továbbá amerikai ragtime-ok, filmzenék, klasszikus darabok átiratai, valamint hétköznapi tárgyakon (például kukákon, botokon) játszott szórakoztató „show” darabok. A stílusok sokszínűsége és a számos ütőhangszer látványa minden korosztály számára egy nem hétköznapi koncertélményt biztosít.

Az együttes tagjai:

Keresztes Magor Szabolcs (együttesvezető)

Wenzon Zsuzsanna

Halász Illés

Kolics Máté

Szalai Tamás

Szekér Attila





2021. augusztus 27. péntek 20:00

Lövölde tér - Kern András estje

Vendég: HERNÁDI JUDIT és HEILIG GÁBOR

A Kossuth-díjas színművésznek negyedszázada jelent meg első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik Kern András nevéhez.

A műsorban a közönség hallhatja a nagyon népszerű régi dalok mellett az újabbakat is, így elhangzik - többek között - a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem marad el a Lövölde tér sem! És sok sok történet, humor, ahogy azt megszokhattuk Kern Andrástól!

Kern András több alkalommal énekelt Hernádi Judittal, közös lemezük is jelent meg „Kernádi” címmel. A rendkívül népszerű művésznő szólóban is és duettben is szerepel az esten.

Heilig Gábor volt a zenei vezetője majd’ minden Kern lemeznek, több dalának szerzője és szövegírója is. A mostani est zenei részének ő a zenei producere, a zenekar vezetője és persze a gitározás mellett énekel is.

A dalokat Gátos Iván kiváló zenészekből álló, kibővített zenekara kíséri.

A kitűnő művészek, a remek történetek, a fanyar humor mind dalban, mind prózában a siker garanciái, és a közönség régi vágya teljesül ezen est megvalósulásával.

Az előadást eső esetén a színházteremben tartjuk, ezért kérjük, hogy csak abban az esetben vásárolja meg jegyét, amennyiben védettségi igazolvánnyal rendelkezik, mert az intézmény közösségi tereit csak így látogathatja. Ezek hiányára hivatkozva a jegy árát nem áll módunkban visszafizetni!



Jegyár: 3000 Ft





2021. augusztus 27. péntek 22:00

Red Baron jazz koncert

A 2014-ben alakult zenekar számos budapesti, vidéki és külföldi klubban, fesztiválon szerepelt. Az együttes főleg ritkábban hallható jazz kompozíciókat szólaltat meg, igényesen hangszerelve, könnyen követhető, dallamos improvizációkkal.

Tóth Rita - ének, Tánczos Zoltán – szaxofon, Szabó Dániel – zongora, Konrád Csaba – basszusgitár, Sigrai László – dob



2021. augusztus 28. szombat



2021. augusztus 28. szombat 08:00

Jóga a mindennapi életben

Családi jóga a család minden tagjának!

Korhatár nélkül!

Sok szeretettel várunk mindenkit, aki a reggelt egy frissítő jógával szeretné kezdeni!

A foglalkozást tartja: Bolla Magdolna jógaoktató

A részvételhez kényelmes ruházat és polifoam szükséges!





2021. augusztus 28. szombat 10:00

Álomkófic

A Misztrál együttes gyerekkoncertje

„Évek óta készültünk, hogy egy olyan lemezt készítsünk a gyermekeknek, melyben a versek eggyé válnak a dallamokkal, a dallamok a gyermekekkel, s így a költészet észrevétlenül épülhet be az életükbe. A dalokat szívből írtuk apró gyermekeknek, kisiskolásoknak, nagyiskolásoknak, kamaszoknak és mindazoknak, akik megérzik bennük a körülöttünk élő világ sokszínűségét.

Oly jó néha elcsellengve széllel tündökölni, színekkel táncolni, Boldogasszony felé tekinteni, erdőben rókát bámulni, réteken megpihenni, árvalányhajjal egymást cirógatni, tavak partján moszkitók énekére békákkal vacsorálni, útban hazafelé cinkét hivogatni, kóficokkal álmodozni, ménesek közt lovak meséit figyelni és olyan jó gyermeknek lenni... még felcseperedve is.”



Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak.

Az együttes tagjai:

Heigl László - nagybőgő, basszus gitár

Heinczinger Miklós - furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének

Pusztai Gábor - ütőhangszerek

Tóbisz Tinelli Tamás - gitárok, nagybőgő, énekTörök Máté - cselló, gitár, mandolin, koboz, szájharmonika, tambura, ének

Álomkófic tag és muzsikus-társ:

Balog Péter - klasszikus gitár, koboz, mandolin, basszus gitár





2021. augusztus 28. szombat - 2021. augusztus 29. vasárnap

Kezes-lábas játszóház

A játszóház kínálta egyedi játékok hosszú évek tapasztalatán és kreatív technológiai fejlesztéseken alapulnak. A roncsbiciklikből épített szemléletformáló játékok segítik az együttműködés képességének elsajátítását, és egyedülálló élményt nyújtanak.

A játszótéren az elektromos áramtól független eszközöket próbálhatnak ki a résztvevők, felhívva a figyelmet a fenntarthatóság és a környezettudatos lét fontosságára.





2021. augusztus 28. szombat 11:00

A három aranygyűrű - magyar népmese - Zentai Magyar Kamaraszínház

Zenés mesejáték - vendégelőadás Délvidékről

„Minden mese így kezdődik. Adott egy boldog, vagy egy kevésbé vidám család. Mindenki döntse el maga, hová tartozik a mi házunk népe. Ez az egykedvű úr itt az édesapám, a király. Új felesége, a burkus királyné nagyon előkelő fajta. Mindent szeret, ami pompa és cicoma, púder és hajzselé, ékszer és selyem. Meglátszik ez az ő egyetlen fián is… Ha hiszitek, ha nem, én is királyfi volnék, nem csak ez a bájgúnár itt mellettem. Lehet, hogy nem követem az utolsó divatot, s az öltözékem itt-ott megkopott, de azért az én fejemen is korona ragyog, még ha kissé rozsdás is. Nem volt ez mindig így, de miután édesanyám meghalt, az udvari tanácsosok addig fúrták-faragták édesapámat, az öreg királyt, míg feleségül nem vette az özvegy burkus királynét, akivel ez a piperkőc is a palotába költözött.” (részlet az előadásból)

A kitaszított királyfi elindul, hogy megtalálja a boldogságot, hogy megtalálja a helyét a világban, hogy találjon szeretetet, emberséget, szerelmet, tisztességet. És aki keres, az talál, ugye? Többet is, mint amire számítanánk. Útja során tanul, fejlődik, elesik, de felkel. Aztán újra elesik… de mindig akad egy segítő kéz, ami nem hagyja, hogy alul maradjon, mivel a jónak győzedelmeskednie kell. Hiszen akkor van helyén a világ rendje.

Szereplők:

Rongyos királyfi – Szilágyi Áron; Királylány – Verebes Judit; Öreg barát, Liba – Virág György; Gebe/Paripa, Király. Liba – Dévai Zoltán; Fekete király, Sárkány – Nešić Máté; Szatócs, Csinos királyfi, Sárkány, Liba – Papp Arnold; Özvegy Burkus királyné, Liba – Lőrinc Tímea (Pataki Gyűrű-díjas).

A mesét színpadra alkalmazta: Mészáros Anikó

Zene: Bakos Árpád

Jelmez: Janovics Erika

Díszlet: Crnkovity Gabriella

Színpadi mozgás: Crnkovity Gabriella

Rendező: Crnkovity Gabriella

Az előadás hossza: 60 perc







2021. augusztus 28. szombat 12:00

Sramli a javából

Kaltenecker Gábor és barátai

Egyenesen Soroksárról érkezik a csapat, hogy vérbeli sramlizenével szórakoztassa a Pesthidegkúti Fesztivál közönségét.





2021. augusztus 28. szombat 15:30

Csukás István: Ágacska

az Aranyszamár bábszínház előadása

A mutatványos bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak a szokott rendben, majd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert, aki tudomásuk szerint, ki tudja őket gyógyítani bajukból. Útjuk során igaz barátságot kötnek, s a történet végére nemcsak a kis állatok, de a nézők, s a játszók is igazi boldogságra lelnek.

Csukás István meséjét bábszínpadra alkalmazza: Szántó Viktória

Zeneszerző: Bakos Árpád

Rendező: Érsek-Csanádi Gyöngyi

Szereplők: Baranyai Anita, Tóth Mátyás

Klasszikusnak számító gyönyörű mese, ezzel szeretnénk Csukás Istvánra emlékezni. Csukás István a gyermeki világ nagy ismerője, a gyermeki lélekhez úgy tud szólani, mintha ő maga is ennek a csodavilágnak részese lenne. Mély humánum, bölcsesség, értő és megértő humor jellemzi minden írását.





2021. augusztus 28. szombat 16:30

Kolompos mulatság

A XXIII. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál programja

Mulatság a gyermektáncházak, gyermekszobák, óvodák állandó vendégeivel, a hangulatjavító együttessel. Zenéjük nyomán táncra perdül a közönség apraja ás nagyja.

A Kolompos együttes tagjai:

Nagy Zoltán - ének

Szántai Levente - ének

Barna György - hegedű

Tímár Sándor - hegedű

Végh Gábor - nagybőgő





2021. augusztus 28. szombat 17:30

Fergeteges Cimbaliband

Tíz nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkánykonyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal

A Cimbaliband tagjai:

Unger Balázs - cimbalom, ének

Varga Kornél - gitár, koboz

Solymosi Máté - hegedű

Tóth Gergely - nagybőgő, brácsa

Babos Lőrinc - dobok, darbuka, ütőgardon, kanna, vokál





2021. augusztus 28. szombat 18:00

De Trinitate (A Szentháromságról) - Händel-ária koncert II.

Helyszín: Ófalui Sarlós Boldogasszony templom (1028 Budapest, Templom u. 5-7.)

G.F. Händel: Német áriák V-VII. HWV 206-208

J.S. Bach: G-dúr szonáta BWV 1021

Tóth Armand: Öt himnusz IV-V.

G.F. Händel: Német áriák VIII-IX. HWV 209-210.

Előadják:

Czabán Angelika - ének,

Detvay M. Marcella - hegedű,

Marczy Mariann - zongora/orgona

Tóth Armand - fuvola

A cím Szent Ágoston értekezéseiből való, melyek mondanivalójához közelíthető az áriák istenes, de ugyanakkor panteisztikus szövege.

Händel német áriái az 1720-as évek közepén keletkeztek Londonban, a hamburgi illetőségű B.H. Brockes versgyűjteményének szövegeire. Mindkettejük részéről a 9 visszatérő szerkezetű, szólóhangszer-kíséretes ária előretekintés a felvilágosodás felé, a protestáns egyház pietista megújulásának reményében.

Bach harmóniai kísérettel ellátott 6 hegedűre komponált szonátája az 1720-as kötheni ill. a kései weimari évekből származik. Hitelességük sokáig vitatott volt, mert nem maradt autográf irat, csak másolat a művekről. Míves kidolgozottságuk azonban bizonyítja Bachtól való származásukat, s mára már az életmű elválaszthatatlan részei.

Tóth Armand (1955-) sokoldalú komponista, karmester és fuvolán játszó kamaramuzsikus. Öt himnusza az öt legfontosabb római katolikus liturgiában használt imádság latin nyelvű megzenésítése szoprán hangra, hegedűre és zongorára.





2021. augusztus 28. szombat 18:30

Fricska Táncegyüttes

A világ leggyorsabb táncosa cím büszke birtokosa volt eddig a magyar közönség előtt is jól ismert, ír származású Michael Flatley. A legfürgébb lábtempójú világhírű kelta fenoménnek azonban kihívója akadt, ugyanis két testvér, Papp Gergő és Papp Máté, a FRICSKA alapítói bebizonyították, hogy 2014-óta ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon.

A világrekord kísérletre szeptember 14-én került sor Gödöllőn. A három táncos egymást felváltva mindössze két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el. Michael Flatley rekordjában 35-ször koppintott 1 másodperc alatt. Papp Máté másodpercenkénti 39 érvényes leütést teljesített. A világrekord kísérlet hitelesítését a Magyar Rekord Egyesület három tagja, köztük Sebestyén István, elnök végezte. A fiúk szavaival élve: “Azért választottuk a magyar néptáncot, mert rengeteg erő és dinamika rejlik benne, nekünk pedig az a célunk, hogy ezt a generációnknak megmutassuk, ezt érzékeltessük számukra az előadásainkkal. Bár magyar néptáncosok vagyunk, az autentikus magyar táncmotívumok mellett modern színpadi elemeket is használunk. Egy új, modern, innovatív táncstílust akarunk teremteni.” 2015 májusában a Britain’s Got Talent zsűrijét és közönségét nyűgözték le a tehetségkutató műsor előválogatásán. Ezt követően sem hagytak alább a versenyzéssel, azonban külföld helyett a Hungary’s Got Talent színpadát választották, amelyben bejutottak a döntőbe, és a zsűri egyik legjobb kritikáját kapták dinamikus táncukért. Augusztusban a IV. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon elnyerték a legjobb koreográfia díját. 2016 és 2019 során számos neves rendezvényen képviselték hazánkat a világ minden pontján: a riói olimpián, Párizsban a foci EB-n, a pekingi parlamentben, a Monte Carlo Rally záró rendezvényén, a MOB gálaestjén, valamint a budapesti TED-en is. Károly herceg 70. születésnapján a Buckingham Palotában kezet fogtak őfelsége II. Erzsébet királynővel.





2021. augusztus 28. szombat 19:00

Gólyalábas Komédiás Kompánia: Betyárkavalkád

A régi vásári komédiák páratlan hangulata, valamint a vándorszínészek, muzsikások, gólyalábas mutatványosok boszorkányos ügyessége jelenik meg a társulat különleges programja során.

Az előadás tréfás jelenetek és lélegzetelállító mutatványok sora, mely a téb-láb kurtalábú publikum szíves közreműködése által kel életre. Imre bácsi bejárta az egész Világot, ahol nagyon sok érdekességgel találkozott, így pl. Cifra Vilmos huszárkapitánnyal is, aki élete során 300 nyertes csatán van túl, avagy Szerjózsával a szibériai barnamedvével, aki a moszkvai nagycirkusz nyugdíjas fellépője. De a mélyen tisztelt publikum megismerkedhet még Wella Kázmér udvari borbéllyal, továbbá Fotó Ottó vásári fotográfussal is. Az előadás végén pedig egy igazi erőemelő világszámmal is kedveskedünk a talaj menti kurta lábú publikum legnagyobb örömére...





2021. augusztus 28. szombat 20:00

Alan Ayckbourn: Hogy szeret a másik

Fergetes vígjáték az Orlaí Produkciós Iroda előadásában

Három házaspár. Két hely. Két idő. Eközött kell ugrálni, különben baj lesz. Frank a főnöke Bobnak és Williamnek. Bobnak viszonya van Frank feleségével, és állandó vitái a sajátjával. William felesége viszont ok nélkül gyanakszik, hogy férje megcsalja. A titkos szerelmesek folyamatosan azt hazudják otthon, hogy William házasságának megmentésén dolgoznak. Mindenki gyanakszik mindenkire, és egyre szövevényesebb a helyzet, csak a virtuóz egyensúlyozás képes rendet teremteni a káoszban. Vagy célravezetőbb lenne az igazság?

Szereplők:

Ötvös András

Grisnik Petra

Pataki Ferenc

Ullmann Mónika

Nagy Dániel Viktor

Edvi Henrietta



Író: Alan Ayckbourn

Fordító: Zöldi Gergely

Díszlet: Ondraschek Péter

Jelmez: Cselényi Nóra

Rendező: Göttinger Pál

Producer: Orlai Tibor

"Az óraműpontossággal megírt darab és a virtuóz színészi játék garantálja azt, hogy gyorsan elfelejtsük a mögöttünk álló hónapokat, és optimistán tekintsünk a jövőbe. A Hogy szeret a másik műfaja bohózat, ennek nagyon szigorú szabályai vannak, ami a színészektől elképesztő precizitást és virtuozitást követel. Alan Ayckbourn mindenen még jól csavart is egyet, Göttinger Pál rendező pedig felpörgette a tempót, s ettől pedig még szórakoztatóbbá vált a történet. Megismerünk három házaspárt, akiknek két hely és két idő között kell ugrálni, különben nagy baj lesz…" szinhaz.online.hu

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

Az előadás a Vaskakas Bábszínház Győr és az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE Produkció együttműködésében jött létre.

Az előadás 2 óra egy szünettel.



Jegyár: 3000 Ft





2021. augusztus 28. szombat 22:00

Csillagok titkai

Teleszkópos csillagvizsgáló

Minden érdeklődő személyesen végezhet megfigyelést a Holdról, a bolygókról és a csillaghalmazokról a Magyar Csillagászati Egyesület tagjai közreműködésével.

Rossz idő esetén a teleszkópos megfigyelés elmarad!

Helyszín: Szabadtéri nagyszínpad feletti tér





2021. augusztus 28. szombat 22:00

Echo zenés táncos est

Az ECHO II. együttest Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével.

Műsoruk a '60-as, '70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

A zenekar tagjai:

Csákó Tamás - szólógitár, ének

Sárközi Zsuzsa - ének

Pámer Balázs - ének, ritmusgitár

Békefi Ferenc - billentyű, ének

Beöthy Árpád - dob

Szilvássy Zsolt - basszusgitár, ének



2021. augusztus 29. vasárnap



2021. augusztus 29. vasárnap 09:00

Zenés családi torna Tamási Judittal

Zenés torna a család minden tagjának!

Korhatár nélkül!

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki egy frissítő zenés tornával szeretné kezdeni a reggelt!

A foglalkozáshoz kényelmes ruházat, sportcipő és polifoam szükséges!





2021. augusztus 29. vasárnap 10:30

Csiribiri - Halász Judit koncertje

A XXIII. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál programjaként ismét fellép nálunk a kedvelt énekesnő gyermekek, szülők és nagyszülők örömére

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli - a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel. A „Csiribiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Legutoljára 2014 őszén jelent meg lemeze „Kezdődhet a mulatság” címmel.

Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.

A gyerekek - Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, - a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész –díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.



Zenekarának tagjai:

Anti Tamás: akusztikus gitár, mandolin, ének;

Bartha Tibor: billentyűsök, hegedű, furulya, ének;

Födő Sándor: basszusgitár, ének;

Barna Zoltán: dob, ütőhangszerek;

Móricz Mihály: gitár, ének





2021. augusztus 29. vasárnap 11:30

Álomcirkusz - az Álomzug Társulás előadása

Bábos mese és mutatvány nem csak gyerekeknek

Don Alvaro cirkuszában a labdazsonglőrtől az erőművészen át a kígyóbűvölőig mindenkinek hatalmas füle és bársonyos bundája van – itt ugyanis minden artista NYÚL! Ne tessenek, kérem, csodálkozni, ez az igazság! Hol is keresne másutt munkát Péter, a zenebohóc és hol is találhatná meg máshol élete párját, Pankát, a kötéltáncost, mint ebben a különös cirkuszban? Ám a történet ezzel nem ér véget, sőt, most kezdődik csak igazán!

Én mondom, Praliné, a porondmester – kivételt képezően nem nyúl, legföljebb a belépőjegyért!

A történetet betűkkel és képekkel papírra bűvölte: Szegedi Katalin

Minden, ami báb, minden, ami porond és sátor: Szegedi Katalin, Tóth Krisztina, Néder Norbert

Betűzsonglőr és bábeligazító: Papp Melinda

Hangjegyidomár: Gózon Éva

Porondmester: Tóth Krisztina





2021. augusztus 29. vasárnap 12:30

Játék és vetélkedő Gulyás László vándormuzsikussal





2021. augusztus 29. vasárnap 15:00

Szőlőszem Kálmán

Écsi Gyöngyi Bábszínháza

Écsi Gyöngyi Felvidékről érkező művész, évről évre egyik kedvence a felnőtt és a gyermek közönségnek. Ízes, szép beszéde a magyar nyelv kincseivel ékeskedik, Előadásaiban a magyar népmesék és a népi kultúra gazdag tárházából ad válogatást. Sajátos előadói művészete magába foglalja a bábszínház, a színház, a zenei interpretáció eszközeit színesítve a humor sokszínű lehetőségeivel.





2021. augusztus 29. vasárnap 16:00

Az égiérő cseresznyefa

Magyar népmese - a Magyar Népmese Színház legújabb előadása

Az öreg király betegségéből csak akkor tud kigyógyulni, ha valaki felmászik a kertjében lévő égigérő cseresznyefára és ledob neki egy szem cseresznyét. A számtalan jelentkező közül, csak Szép Jankó, a király kondása jutott fel az égigérő cseresznyefára. Ott lakott gyémánt palotában Tündér Ilona, aki szolgálatába fogadta. Mivel igen megszerették egymást, tán ott is maradt volna örökre, a sárkány azonban elrabolta Tündér Ilonát. Jankó útnak indult hát, hogy kiszabadítsa. Végül mikor dobja le Jankó azt a cseresznyét a fáról, a meséből kiderül.



Játszó személyek: Balázsi István, Illés Dániel, Mester Nikolett, Zanotta Veronika

Zene: Gyulai Csaba, Szabó Árpád

Jelmez: Zanotta Veronika

Bábok: Szabóné Németh Bea

Képek: Parázs Bianka





2021. augusztus 29. vasárnap 17:00

Solymászbemutató

A Solymászbemutató a Vadászmadár Kft. segítségével valósul meg. A bemutatót Kisteleki Gergely vezeti.

A foglalkozás alkalmával a gyerekek megismerkedhetnek a ragadozó madarakkal és a speciális solymászfelszerelésekkel. A repítés során megtapasztalhatják a madarak közelségéből adodó természetes varázst és testközelből figyelhetik meg őket és a solymászok felszerelését is.





2021. augusztus 29. vasárnap 17:30

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncert

Az 1ső Pesti Rackák a legvidámabb bandák közé tartoznak, a magyar népzene, a magyar költők verseinek megzenésítése és az amerikai rock and roll segítségével keresik a különböző kultúrák közös, kapcsolódási pontjait. Zenéjükben így épül fel a híd Hendrix, Petőfi, Gérecz Attila, James Brown, Kalotaszeg, Szatmár, Woodstock között, mintha csak egy óriási házibuliban jönne össze mindenki – különböző helyszíneken, igen jókat mulatva.

Tagok: Ferenczy György és Apáti Ádám, Bizják Gábor, Jankó Miklós Pintér Zsolt,





2021. augusztus 29. vasárnap 18:30

Fresco Bello

Zászlóforgató és Zászlódobáló Csoport egyedülálló műsora, dobosokkal

A programot az egyedileg kézzel készített, színpompás reneszánsz jellegű jelmezek, valamint a szintén egyedi zászlók és dobok teszik felejthetetlenné



2021. augusztus 29. vasárnap 19:00

A fesztivál záró rendezvénye

Beszédet mond: Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere



2021. augusztus 29. vasárnap 21:00

Az est fényei - a Tűzmadarak Társulat LED- és tűzzsonglőreinek varázslata



2021. augusztus 30. hétfő



2021. augusztus 30. hétfő 20:00

iLAND zenekar koncert

Fesztivál utóhang

Tagok: Pálvölgyi Géza, Dorozsmai Péter, Takáts Tamás, Madarász Gábor

Az East-től a Korálon, Karthagón, Skorpión át az Ákos Projekt-ig vagy a Tátrai Band-ig rengeteg formációban találkozhatunk a mai napig ezekkel a kitűnő muzsikusokkal.

Az iLAND ennek a sok-sok zenei stílusnak különleges keveréke… egy zenei sziget, ahol jó időzni, csak úgy barangolni, vagy ha kedved tartja, magad lenni... egy sziget, melyet ha megismersz, magadénak érzel, és talán egy idő után keresni kezded, mert egyszerűen jó ott… Ezt jelenti számukra zenészként az elnevezés, emiatt választották új zenekaruk nevéül, védjegyéül: iLAND

Az élő koncert anyagát a hamarosan megjelenő új iLAND album darabjai, illetve a jólismert dalok pl. az 56', a Szerelem sivataga, a David Bowie szeme, az Elrejtettél a szívedben újra hangszerelt változatai alkotják.



Jegyár: 3500 Ft