Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Törőcsik Mari összehozta egy estére Alföldi Róbertet és Vidnyánszky Attilát

Törőcsik Mari máig velünk él, kedden például összehozta a Nemzeti Színház korábbi és mostani igazgatóját is egy estére. A közönség több percig állva, némán tisztelgett a Nemzet Színésze előtt. „Hiányzik belőlünk a nagyvonalúság. A felülemelkedés képessége. Boldogító érzés, amikor ezzel mégiscsak találkozik az ember.” Törőcsik Mari mondatait nem véletlenül választotta a rendező, Bérczes László a keddi, a magyar dráma napján megrendezett „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Mari-emlékest mottójává, hiszen a mai magyar színházi életből nagyon is hiányzik a nagyvonalúság és a felülemelkedés is. És igaza volt: tényleg boldogító érzés volt megtapasztalni, hogy ha máskor nem is, de egy ilyen megemlékezés erejéig képes ez a végletesen szétszakított szakma valamennyire közösen kiállni valamiért. Konkrétan Törőcsik Mariért. Újra. Legutóbb a 80. születésnapján volt így. Hiszen ő valóban senkié és mindenkié, nemigen sajátíthatja ki semelyik oldal, egész élete és művészete erről szólt. Az est Maár Gyul

Operabevató Szentendrén!

Kedves Nézőink,


hosszú kényszerszünet után örömmel adjuk hírül, hogy mozgolódni kezdtünk.
Most mindenekelőtt az a hír, hogy félig már az évadban, de félig még a nyári szabadtéri szezon végéhez illeszkedve három rendhagyó alkalmat fogunk tartani Szentendrén.
Ez a három este az Operabeavató hőskorát idézi majd (tudják, amikor még nem sorozatok voltak, hanem minden este új mű került terítékre, teljesen különálló alkalmak voltak), de most nagy kedvvel próbáljuk ki ezt újra, játékból. Szóval három egymást követő estén három különféle operáról lesz szó, lesz Bánk bán, lesz Don Giovanni és lesz Carmen is. Budapesttől egy ugrásra, festői környezetben, és a szokásos módon pazar énekesekkel - és hát mi magunk (mármint Dani és Pali) is arra számítunk, hogy ilyen hosszú koronás szünet után boldogság lesz belépni, és hogy emiatt tűrhetően sok nevetés várható.
Ez az ünnepélyes életjel egyben annak a híre is: a sorozat rendes, üzemszerű folytatása is küszöbön áll, ennek híreivel később jelentkezünk majd.
Most azonban még készülünk a szentendrei estékre - és nagyon várjuk önöket is!


Dinyés Dániel
Göttinger Pál
és a Szentendrén felvonuló énekesek: Kolonits Klára, Cseh Antal, Horváth István, Ferenczy Orsolya, Szántó Andrea.


Augusztus 20-21-22., Szentendrei Teátrum
Jegyek itt: https://szentendreiteatrum.jegy.hu/