Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Várszínház: búcsú és érkezés

Szombaton este szerencsésen befejeződött Az Öreghíd alatt széria a Kőszegi Várszínház szabadtéri színpadán. A tavaly nyáron csak egyszer játszott (mert a Covid közbeszólt) ősbemutató az idén kifuthatta magát, a zenés-táncos, fanyar-édes vígjáték nagy sikert hozott.
A szerző és rendező: Göttinger Pál. Az Öreghíd alatt nyári társulata elbúcsúzott, de a nyári szezon folytatódik: július 20-án, kedden a Négy Arc Színházi Produkció vendégelőadása érkezik a várudvarra. A Nejem a neten szerzője Harsányi Gábor – aki a színészek között is feltűnik –, az előadás rendezője Magyar Attila. Kezdés holnap 20.30-kor a Várszínházban. Aztán 22-én jön Caveman, azaz Kálloy Molnár Péter.