Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Szenvedély és tragédia a színen

A fiatalság szertelensége, a művészlét keserédes, rögös mindennapjai elevenednek meg vágyakkal és szenvedéllyel fűszerezve a Szegedi Nemzeti Színház soron következő bemutatójában. A mulatozás és az ifjúkori hév mellett ugyanakkor a kilátástalanság és az emberi élet törékenysége is megjelenik a színpadon Mimi és Rodolfo szerelmének megrázó történetében. Puccini Bohéméletének bemutatóját pénteken 19 órától tartják a nagyszínházban Göttinger Pál rendezésében. A két szereposztásban Mimi szerepében Máthé Beátát és Bordás Barbarát, Rodolfo szerepében pedig Tötös Rolandot és Horváth Istvánt láthatja a közönség. forrás:  https://www.delmagyar.hu/ Fotó: Török János

Várszínház: búcsú és érkezés

Szombaton este szerencsésen befejeződött Az Öreghíd alatt széria a Kőszegi Várszínház szabadtéri színpadán. A tavaly nyáron csak egyszer játszott (mert a Covid közbeszólt) ősbemutató az idén kifuthatta magát, a zenés-táncos, fanyar-édes vígjáték nagy sikert hozott.
A szerző és rendező: Göttinger Pál. Az Öreghíd alatt nyári társulata elbúcsúzott, de a nyári szezon folytatódik: július 20-án, kedden a Négy Arc Színházi Produkció vendégelőadása érkezik a várudvarra. A Nejem a neten szerzője Harsányi Gábor – aki a színészek között is feltűnik –, az előadás rendezője Magyar Attila. Kezdés holnap 20.30-kor a Várszínházban. Aztán 22-én jön Caveman, azaz Kálloy Molnár Péter.