Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Nem akarsz otthon ücsörögni? Mutatjuk, miért is érdemes most Kőszegre kimozdulni

Izgalmas nyár esti programok sorával - több saját bemutatóval - jelentkezik 40. évadában a Kőszegi Várszínház. Ma este egy hazai ősbemutatóval csalogatnak, amelyet drámaíróként, rendezőként is Göttinger Pál jegyez. A kőszegi ír kocsmában többek között Ullmann Mónikával, Kálid Artúrral, Trokán Annával és Epres Attilával, valamint sok humorral és zenével találkozhatunk...

Hétről-hétre – ahogy immár 40. éve hirdetik – a Kőszegi Várszínházban tényleg színre viszik a nyarat, megtöltik üres estéinket csemegének számító színházi és kultúrális produkciókkal. Nem egy saját nyári programon túl is vannak, de lesz még miért a Jurisics Vár szabadtéri színházába látogatni!

Ma este egy ősbemutatóval jelentkeznek, amit a várszínházi társulatra írtak

Július 9-én, azaz ma este saját várszínházi bemutatóval rukkolnak elő. Göttinger Pál nemcsak drámaiírói minőségben, hanem ahogy azt tőle megszokhattuk, rendezőként is jelen van a várszínházban, az idei bemutató "Az Öreghíd alatt" lesz, amelyet Sebesi Tamás és Némedi Árpád zenéjével, Máthé Zsolt dalszövegeivel Göttinger Pál írt és ő is rendez. A darab a tavalyi pandémiás helyzetben írodott, egyszer be is mutatták. 2021-ben az alkotók azonban úgy gondolták, hogy kár lenne veszni hagyni, mert ez a darab tényleg erre a kőszegi alkalmi társulatra íródott.

Az Öreghíd alatt története Észak-Írország egy tengerhez közeli, kitalált szegletében, napjainkban játszódik egy kis falu kis kocsmájában, ahol mi mást is csinálhatna a falu apraja és nagyja, minthogy beszélgetnek és isznak. Az idilli képbe azonban becsap a Ciara hurrikán és vele együtt egy sor „tragédia". A darabban Ullmann Mónika, Némedi Árpád, Kálid Artúr, Grisnik Petra, Göttinger Pál, Trokán Anna, Bálint Ádám, Epres Attila, Ecsedi Erzsébet, Sebesi Tamás és Ötvös András játszik.